La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida

Data de publicació: 23/6/2006

L'Estat i la Paeria pacten el traspàs de les carreteres

L'acord, que es formalitzarà mitjançant dos convenis, suposa la transferència a l'Ajuntament dels trams urbans de les carreteres de l’Estat i l'execució de projectes de millora en aquestes vies

L’Ajuntament i el Ministeri de Foment han pactat el traspàs a la Paeria de tots els trams urbans de la xarxa de carreteres de l’Estat al terme municipal de Lleida, un total de 27,8 quilòmetres de les carreteres N II, N-230 i N-240 (incloent-hi el Passeig de Ronda). Amb l’objectiu de fer un correcte manteniment i explotació d’aquestes vies, Foment transferirà a l’Ajuntament un total de 15,1 milions d’euros durant les anualitats 2007 i 2008 que serviran per finançar els diversos projectes de reforma i adequació d’aquests trams, principalment la construcció de rotondes a la N-II en els accessos a la ciutat des de la carretera de Saragossa i també en l’encreuament entre la N-II i el ramal d’accés a l’autopista.

Les dues administracions, en concret l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, i el secretari d’Estat d’Infraestructures del Ministeri, Víctor Morlan, han acordat recentment els detalls del traspàs. Per aquest motiu, el ple municipal del juny acordarà sol·licitar formalment la transferència a Foment com a pas previ a la signatura dels dos convenis. L’Ajuntament aprovarà, licitarà i executarà els projectes de millora, a més de les obres de manteniment i arranjament ordinari d’aquestes vies, durant els exercicis 2007 i 2008.

L'alcalde Àngel Ros ha presentat l'acord als mitjans de comunicació. El paer en cap ha destacat la millora per a la circulació urbana que suposa l'assumpció de les carreteres per part del municipi. "Es contruirà una gran rotonda a l'altura de l'Agustí Mestre pressupostada en 6 milions d'euros. El mateix import tindran les altres set rotondes que es faran al llarg de la nacional II".

Versió de la notícia per imprimir


Compartir<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.