La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida

Data de publicació: 30/11/2021

La Calòrica adapta la primera comèdia que va qüestionar la democràcia


Una reescriptura lliure de l’obra “Els ocells” d’Aristòfanes, on es passa el raspall de la sàtira política a l’actualitat per parlar de l’auge del populisme neoliberal a tot el món i del reialme de la postveritat

Aquest dissabte, a les 20 h, al Teatre de la Llotja, en el marc de la programació de LaTemporada Lleida

REGIDORIA DE CULTURA, CIUTAT I TRANSICIÓ ECOLÒGICA

Després de l’èxit de “Fairfly”, la companyia La Calòrica adapta la primera comèdia que va qüestionar la democràcia. Arriba al Teatre de la Llotja, aquest dissabte, 4 de desembre, a les 20 hores, en el marc de la programació de LaTemporada Lleida, aquesta reescriptura lliure de l’obra “Els ocells” d’Aristòfanes, on es passa el raspall de la sàtira política a l’actualitat per parlar de l’auge del populisme neoliberal a tot el món i del reialme de la postveritat.

Després d’haver qüestionat amb una comèdia de gran èxit el capitalisme (Fairfly), La Calòrica es proposa repetir aquella mateixa operació amb un altre gran mite: la democràcia. Humor negre per a una obra amb una oberta voluntat política per la qual desfilen temes com ara la corrupció, la traïció als ideals i els mecanismes que fa servir el poder per assimilar qualsevol intent de canvi o revolució social al més pur estil lampedusià. Desconstrucció de la democràcia inspirada en “Els ocells” d’Aristòfanes, la primera comèdia que atacava de cara les imperfeccions de la nounada democràcia.

“Els ocells” és un cabaret polític on desfilen temes com la corrupció o els mecanismes de manipulació de masses. És el moment de fer-nos una pregunta: Què queda de realment democràtic a les democràcies occidentals?

Una comèdia majúscula, excessiva, de vegades insuportable. Una comèdia que fa parlar els ocells i converteix els líders polítics en dj's messiànics. Una comèdia eclèctica que dinamita qualsevol eix de coordenades que pugui intentar fer servir l'espectador per classificar-la.

Entrades (22 €, general i 18 €, reduïda) venda online aquí i també a les taquilles de l’Auditori Municipal Enric Granados, Teatre de la Llotja, Teatre Municipal de l’Escorxador i a l’oficina de Turisme de Lleida.


Versió de la notícia per imprimir


Informació relacionada
Venda d'entrades "Els ocells" de La Calòrica


Compartir<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.