La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida

Data de publicació: 17/8/2021

Visita guiada a La Mitjana per conèixer les plantes del bosc de ribera


S’ha fet aquest diumenge, amb un recorregut pel parc per saber les característiques de les plantes que hi creixen gràcies al riu, la diversitat de la fauna que hi viu i el seu valor dins d'aquest ecosistema

REGIDORIA D'HABITATGE I TRANSICIÓ ECOLÒGICA

L’ecoactivitat ‘Les plantes del bosc de ribera’ ha donat a conèixer amb una visita guiada quines són les varietats que creixen al parc de La Mitjana de Lleida. La visita, que s’ha fet aquest diumenge, es va centrar en les característiques de les plantes que hi viuen, gràcies al riu. També es van reconèixer les principals espècies vegetals del Parc: arbres com l'àlber, el xop, l'om, el freixe o el salze; arbusts com el tamariu, l'arç blanc o l'esbarzer; herbes com el canyís, la canya o la boga, i lianes com l'heura, el matacan o la vidalva.

A més d’observar les plantes, el passeig va servir per parlar de la significació d'aquestes en l'ecosistema, ja que ofereixen aliment, refugi i matèria orgànica. Es van poder distingir les fulles simples de les compostes i es va valorar la presència de diferents ambients, com el bosc, el prat i l’aigua, amb diferent tipus de vegetació. Això permet viure una gran diversitat de fauna. Tot plegat, el recorregut va permetre adonar-se de la gran biodiversitat d'aquest espai.

També es van comentar aspectes de les plantes invasores, com la períploca o la canya, i de com s'han hagut de fer actuacions per controlar-les, incidint en la importància de no deixar al medi natural cap espècie al·lòctona.

L’activitat es va desenvolupar en un itinerari a l'ombra dels arbres del bosc, esdevenint un espai on protegir-se del sol i la calor i potenciant així la seva condició de refugi climàtic.

La Paeria, a través de la Regidoria de Transició Ecològica, organitza el programa d’ecoactivitats, de natura i medi ambient, amb el suport de la Generalitat i el projecte, finançat amb fons Feder, Interreg Poctefa TTFS (Turisme Transfronterer Fluvial Sostenible). Per a més informació i/o inscripció a les activitats: urbanisme.paeria.cat/sostenibilitat


Versió de la notícia per imprimir


Compartir<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.