La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida

Data de publicació: 16/8/2021

La Paeria impulsa un Pla de Manteniment Integral de la ciutat de Lleida


L'alcalde accidental, Toni Postius, ha assenyalat que servirà per millorar la planificació de les tasques de conservació del paviment, a les quals es destinaran més recursos a partir de l'any vinent

S'han enllestit les tasques de millora a l'avinguda Catalunya i Príncep de Viana i ben aviat s'actuarà als carrers Vidal i Codina, José Olóndriz i Alcalde Porqueres, a l'accés a l'escola Països Catalans i en diversos trams de l'N-230 dins el terme de Lleida

REGIDORIA D'URBANISME

L'alcalde accidental, Toni Postius, ha anunciat aquest matí que els tècnics de la regidoria d'Urbanisme treballen en un Pla de Manteniment Integral de la ciutat de Lleida per tal de millorar l'estat de conservació dels carrers.

"És evident, i en som molts conscients, que els recursos són pocs amb relació al que caldria a nivell de ciutat i per això estem treballant en un pla de manteniment integral, perquè tenim molts carrers als quals cal destinar recursos. Durant molts anys s'hi ha destinat poc volum d'inversió i aquest pla d'actuació anual ens ha de permetre anar millorant els carrers i vies principals que avui en dia no es troben en les condicions que pertocaria", ha explicat Postius.

L'alcalde accidental ha afegit que la intenció de la Paeria és incrementar els recursos destinats al manteniment de la via pública de cara al pressupost de l'any vinent. "Ara estem treballant per fer la diagnosi de les vies i calçades que es troben en més males condicions, prioritzant aquelles actuacions que necessiten una actuació integral perquè estan tan deteriorades que cal fer-hi una obra important", ha assenyalat Postius.

Aquesta informació es creuarà amb les fonts d'inversió previstes, siguin municipals, d'altres administracions o les derivades del contracte de subministrament de l'aigua i gestió del clavegueram, per tal de coordinar les inversions i dissenyar un cronograma per planificar la seva execució, tenint en compte que també hi ha situacions imprevistes, com va succeir l'any passat amb la crema de contenidors, que van danyar el paviment en diferents punts.

Postius ha visitat avui, acompanyat per tècnics municipals, el carrer Príncep de Viana, un dels punts on s'ha actuat recentment per a millorar el paviment, que es trobava deteriorat. L'actuació ha comprès un tram dels dos carrils de circulació sentit Prat de la Riba, entre el carrer Comtes d'Urgell i l'antiga Farinera La Meta, aproximadament (vegeu plànol adjunt). Paral·lelament, també s'ha reparat el paviment a l'avinguda Catalunya, en el tram situat entre els carrers Bisbe Torres i Lluís Companys (vegeu plànol adjunt). Les tasques d'asfaltatge en aquests dos punts del centre urbà s'han dut a terme en horari nocturn per tal de minimitzar les molèsties a la ciutadania.

Aquestes actuacions formen part del Pla de Manteniment, Conservació i Millora de Paviments d'Aglomerat Asfàltic, adjudicat a l'empresa Sorigué per un import de 150.000 euros. Durant el mes de novembre de 2020 ja es va dur a terme una primera fase d'aquestes obres, que es va centrar en la millora del ferm en els carrers Pla d'Urgell, Comtes d'Urgell i Roger de Llúria. En una tercera fase es preveu actuar als carrers Vidal i Codina, José Olóndriz i a l'accés a l'escola Països Catalans.

Postius ha anunciat també que durant aquest mes es duran a terme treballs de millora del paviment en cinc trams de la carretera N-230, entre la sortida del barri de Balàfia i el límit del terme municipal amb Torrefarrera (vegeu plànol adjunt), així com de tota la zona de la rotonda que hi ha a la confluència dels carrers Alcalde Porqueres, Jordi Solé Tura i Laureà Figuerola, ja que tenen el paviment malmès.

L'actuació consistirà en el fressat de la capa superficial del paviment deteriorat, per tal d'estendre una nova capa de rodadura i repintar la senyalització horitzontal. També es reposaran les bandes reductores de velocitat existents en els passos de vianants situats al carrer Alcalde Porqueres, a la vora de la rotonda. Aquesta obra es tramita en un altres projecte, que acaba d'adjudicar-se per un import de 37.982,78 euros més IVA.


Versió de la notícia per imprimir


Documents adjunts
Plànol de les actuacions a la carretera N-230 (274,6 KB)

Plànol de l'actuació a l'avinguda Catalunya (227,2 KB)

Plànol de l'actuació al carrer Príncep de Viana (266,4 KB)


Compartir<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.