La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida

Data de publicació: 17/6/2021

L'Ajuntament de Lleida executa les obres del tram nord del Camí del Riu


El tram que va des de la Mitjana fins a l'autovia A-2 quedarà acabat i obert al pas de vianants i ciclistes aquest estiu, completant així un itinerari fluvial de 15 quilòmetres, de Corbins a Butsènit

REGIDORIA D'HABITATGE I TRANSICIÓ ECOLÒGICA

L'Ajuntament de Lleida està enllestint les obres que permetran completar el Camí del Riu, un itinerari verd que segueix el curs fluvial i que permetrà quan estigui acabat aquest estiu que vianants i ciclistes el puguin recórrer al llarg dels seus 15 quilòmetres, entre l'enllaç amb l'A-2, a l'altura de l'Escola Alba, i Butsènit, creuant el parc de la Mitjana i el tram urbà de la canalització.

El tercer tinent d'alcalde i regidor de Transició Ecològica, Sergi Talamonte, ha visitat avui les tasques que s’estan fet en el tram nord d'aquest camí, riu amunt des de la Mitjana. Talamonte ha destacat que aquesta actuació “és una fita de treball i d’il·lusió de molta gent que ha estat treballant i lluitant per obrir l’antic camí del riu, que ens permetrà fer descoberta de la ribera del Segre per tot el terme municipal, des de l’enllaç amb Corbins fins als Aiguamolls de Rufea”. “Esperem que serveixi per descobrir la natura, conèixer-la, estimar-la i per conservar els espais naturals que tenim i ens donen una qualitat de vida espectacular a la ciutat", ha afegit el regidor.

Han acompanyat a Talamonte Paco Castillo, en representació de l'Associació de Veïns de Pardinyes, Ramon Vilalta, per part de l'Associació Amics del Riu Segre i Joan Ramon Segura, del Centre Excursionista de Lleida, qui ha plantejat la inclusió d'aquest camí dins la ruta GR-3. Totes tres entitats han reivindicat durant molt de temps aquesta actuació.

La segona fase de les obres de recuperació i adequació del camí del riu Segre es va adjudicar a primers d'any a l'empresa Lleidatana del Medi Ambient i ara s'estan duent a terme els treballs. En concret, s’està fent l'adequació del camí del riu en el tram d'1,65 quilòmetres entre La Mitjana i la Torre del Mata. Les actuacions que s'hi estan realitzant són l'esbrossada de vegetació, explanació i aportació de paviment de tot-u i sauló en els trams necessaris. També s'inclou l'eliminació d'una torre elèctrica en desús i l'adequació de dos passos superiors en séquies de drenatge.

Aquest tram enllaça amb el tram ja condicionat en la fase 1 entre la Torre del Mata i l'autovia A2, amb una longitud d'1,8 km. A més, durant aquesta primavera també s'ha executat el condicionament de camins al Parc de La Mitjana, amb la millora d'un total de mil metres de diferents camins interiors del parc, per tal de facilitar l'accessibilitat i l'ús per part de la ciutadania.

D’altra banda, també s’ha treballat en l’adequació ambiental del marge dret del riu Segre al tram urbà, amb plantacions a la canalització del riu Segre de 1.200 exemplars de vegetació arbustiva mediterrània. Es tracta d’espècies autòctones mediterrànies, de port mitjà o alt, de baix manteniment i floració vistosa com la ginestera, el baladre, la ginesta o l’estepa. Algunes espècies s’han seleccionat per tenir fruits carnosos que puguin servir d’aliment a fauna com a petits ocells, aquestes espècies són el llentiscle i l’aladern.

Amb aquestes actuacions quedarà completat el Camí del Riu, que s’inicia a l’encreuament amb l’autovia A-2 pel nord, fins a Butsènit pel sud. Un camí de 15 km que discorre en la seva longitud al costat del riu Segre al terme municipal de Lleida. Només quedarà pendent la col·locació de senyalització explicativa i indicativa a tot el camí del riu que es portarà a terme després de l’estiu.

La fase 2 del projecte de Recuperació i adequació del camí del riu Segre compta amb un pressupost de 117.609,70 € i amb el finançament del programa Interreg POCTEFA amb fons FEDER, dins el projecte “Turisme Transfronterer Fluvial Sostenible – Têt, Ter, Fluvià i Segre”. Aquest és un programa europeu de cooperació territorial creat per fomentar el desenvolupament sostenible del territori fronterer entre Espanya, França i Andorra. Les actuacions de la primera fase van comptar amb un pressupost d’uns 38.000 euros.


Versió de la notícia per imprimir


Compartir<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.