La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida

Data de publicació: 29/10/2020

El Jazztardor oferirà 14 concerts fins al maig


El Festival canvia el seu format i es transforma oferint concerts periòdics sense deixar de garantir la qualitat de les seves propostes. S’està treballant en la reprogramació dels tres primers concerts per adaptar-se a les circumstàncies sanitàries actuals i oferir la resta per streaming si no són possibles fer-los presencialment

El Jazztardor oferirà 14 concerts periòdics fins al mes de maig. El Festival canvia el seu format i es transforma oferint concerts periòdics sense deixar de garantir la qualitat de les seves propostes. S’està treballant en la reprogramació dels tres primers concerts per adaptar-se a les circumstàncies sanitàries actuals i oferir la resta per streaming si no són possibles fer-los presencialment.

El paer en cap, Miquel Pueyo, acompanyat del regidor de Ciutat i Cultura, Jaume Rutllant, i del director del Jazztardor, Josep Ramon Jové, ha explicat que “en el context actual i tot esperant les indicacions que ens arribin des de la Generalitat, ja es treballa en la reprogramació dels tres primers concerts, de la mateixa manera que s’està repensant el format que haurà de tenir finalment el Jazztardor per tal de mantenir la cultura, tot considerant-la com un sector molt important a la nostra ciutat”.

Rutllant ha posat de relleu que “des de fa uns mesos estem treballant en el Jazztardor que des de fa 27 anys ha portat a Lleida el bo i millor del jazz d’arreu, però que les circumstàncies actuals faran que, amb tota probabilitat, haguem de repensar el seu format que, si bé ja havia canviat per les circumstàncies sanitàries actuals, ara caldrà modificar-lo”.

Josep Ramon Jové ha explicat que “el concert del 13 de novembre de Rick Margitza Quartet, el del 14 de novembre d’Scott Hamilton Quintet i el del 26 de novembre Chano Domínguez & MariolaMembrives els reprogramarem per a més endavant tenint en compte les circumstàncies actuals i amb la resta de concerts explorarem la possibilitat que es puguin fer en streaming, si finalment no es poden celebrar presencialment”.

Si finalment es poden fer concerts presencials, el Jazztardor mantindrà espais tradicionals com el Cafè del Teatre o l’Auditori Municipal Enric Granados i s’incorporaran noves ubicacions, com la Sala d'Actes de l’Edifici del Rectorat de la Universitat de Lleida, l’Auditori de Cervera, el Museu d'Art Jaume Morera i es per primera vegada es farà un concert didàctic a l'escola Pràctiques 1, que enguany celebra el seu 175è aniversari, amb l’objectiu de transmetre a l’alumnat que el jazz és el resultat de la fusió de diverses cultures, mestissatge pur i la mostra que la convivència de persones de diverses procedències i tradicions sumen en benefici de la cultura.

A la presentació també han assistit la tinent d’alcalde, Sandra Castro, i el director de l’escola, Emili Llauradó.

Grans noms del jazz de les últimes dècades

Scott Hamilton, Rick Margitza, Chano Domínguez, Hetty Kate o Tricia Evy són alguns dels concerts més destacats per la seva trajectòria i prestigi. La programació inclou 5 grups internacionals procedents d’EUA, UK, Austràlia i les Illes Verges, 5 grups catalans dels quals 4 són lleidatans i 3 grups espanyols).

Un altre aspecte a destacar és l'actual impossibilitat de viatjar des dels Estats Units, fet que ha motivat elaborar una programació de concerts basada en músics autòctons, europeus i nord-americans residents a Europa.

Dos grans noms del jazz de les últimes dècades, Rick Margitza, saxofonista que va iniciar la seva carrera al costat del llegendari Miles Davis, obrirà el Festival el 13 de novembre al Cafè del Teatre, i la cantant de les Illes Verges Tricia Evy, són dues de les figures internacionals confirmades. 

En temps difícils, l’organització del Festival ha buscat solucions, estratègies i propostes per mantenir la cultura viva i celebrar d’una manera diferent aquesta cita de referència en el món del jazz. Per al 2021, si la situació ho permet, el Jazztardor tornarà al seu format habitual celebrant-lo al mes de novembre.

El Jazztardor està organitzat per l’Ajuntament de Lleida juntament amb Quadrant Produccions i compta amb el patrocini de la Generalitat, Diputació de Lleida, Institut d’Estudis Ilerdencs, San Miguel i Cérvoles Celler i la col·laboració de l’Auditori Municipal Enric Granados, Museu d’Art Jaume Morera, Paeria de Cervera, Cafè del Teatre, Grup Segre, UdL, AIE, Centre de Titelles de Lleida, Ateneu Popular de Ponent, Conservatori i escola de música municipal.


Versió de la notícia per imprimir


Documents adjunts
Dossier de premsa Jazztardor 20-21 (696,9 KB)


Informació relacionada
Web Jazztardor 20-21


Compartir<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.