La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida

Data de publicació: 19/10/2020

El Visual Art comptarà amb tres grans seccions oficials que consolidaran la proposta de festivals cinematogràfics de la ciutat


Cinema del món, amb les pel·lícules més rellevants del panorama internacional; Som Cinema, amb destacades produccions catalanes i Cinefutur, centrada en el talent emergent internacional, reuniran nombrosos títols, majoritàriament inèdits al nostre país, que es podran veure a Lleida abans de la seva arribada als circuits comercials

El proper 29 d'octubre comença la 1a edició de VISUAL ART- FESTIVAL INTERNACIONAL DE CINEMA DE LLEIDA. La programació està formada per 35 llargmetratges i 80 curtmetratges repartits en tres grans seccions oficials: Cinema del Món, Som Cinema i Cinefutur. 

Cadascuna d'aquestes seccions comptarà amb el seu propi jurat i la seva pròpia selecció competitiva amb el propòsit de fer arribar al públic el millor cinema recent i les propostes dels nous talents del panorama cinematogràfic mundial. 

Títols provinents del Regne Unit, Itàlia, Finlàndia, França, Eslovènia, el Marroc, Iran, Singapur, Japó, la Xina, Mèxic o Birmània, entre d'altres, es podran veure en el VISUAL ART abans de la seva estrena als circuits comercials.

Cinema del món

Una acurada selecció de llargmetratges i curtmetratges internacionals, inèdits a Espanya majoritàriament, competiran en aquesta secció oficial del festival pels premis a la millor pel·lícula, millor direcció, millor interpretació i millor guió. 

El jurat d'aquesta secció està format per la directora de càsting, Luci Lenox, el cap de so directe Licio Marcos de Oliveira i la directora del Festival de cinema espanyol de Roma, Iris Martín Peralta. 

The Father, de Kristina Grozeva, guanyadora del Premi del Públic al Festival de Sant Sebastià; Herself, de Phyllida Lloyd; Lúa Vermella, de Lois Patiño, Woman of the Photographs, de Takeshi Kushida, Cat in the Wall, de Vesela Kazakova i Mina Mileva, Mi, de Nay Gyi o La bonne épouse, de Martin Provost, seran alguns dels títols que es podran veure en aquesta secció.

Som Cinema

La secció oficial, en la qual es podran veure títols com La dona il·legal, de Ramon Térmens i A Stormy Night, de Guillem Moragues, és la dedicada al cinema de producció catalana i compta amb dues grans seccions competitives: 

-Llargmetratges i curtmetratges de ficció.

El jurat d’aquesta secció està format per la productora Sandra Forn, el periodista, Joan Ramon Armadàs i l'actriu Maria Molins. 

-Llargmetratges i curtmetratges documentals.

El jurat d'aquesta secció està format pel director, guionista i realitzador de cinema, televisió i publicitat Antonio Boneu, la productora Laia Pulido i el director de cinema i teatre Òscar Sánchez H. 

Dins de Som Cinema s'inclouen dues seccions més no professionals: Som Secundària, en la qual alumnat de secundària presentaran curtmetratges i Som Confinats, en la qual es podran veure títols realitzats durant el confinament. 

Pel que fa al palmarès de la secció Som Cinema, es lliuraran els següents premis: Millor llargmetratge de ficció, dotat amb 5.000 € i atorgat per la Diputació i l'Institut d'Estudis Ilerdencs; Millor curtmetratge de ficció, Millor llargmetratge documental, Millor curtmetratge documental , Premi de Jurat, Premi Som Secundària i Premi Som Confinats

Cinefutur

La secció Cinefutur està dedicada al talent emergent internacional. Aquí es donaran cita les primeres obres de joves directores i directors de tot el món, com The Whistlers (Els xiuladors), de Corneliu Prrumboiu o I Am Free, d'Ilya Severov. 

En aquesta secció s'inclou una ampla programació que abasta una selecció de llargmetratges i curtmetratges de ficció i també una selecció de llargmetratges i curtmetratges documentals que s'emmarquen dins de l'Agenda 20/30 de les Nacions Unides per al Desenvolupament Sostenible i el pla d'acció per a la lluita per la igualtat i l'eradicació de la pobresa. Entre els títols que es podran veure destaquen Los Ojos de la Tierra, de Marcos Altuve, Navras, de Marcos Huertas, Artiko, de Josu Venero, i Jesús Mari Lazkano i Santuario, de Álvaro Longoria.

També hi ha espai en Cinefutur per al cinema experimental. A més d'una selecció de propostes internacionals, dins d'aquest apartat el festival dedicarà un espai propi a l'artista visual Albert Bayona titulat "Registres experimentals del Morera". 

A més es podrà veure una selecció de noves propostes de cinema fantàstic (Noves mirades del fantàstic) i també una selecció de títols emmarcada sota l'epígraf Futurs Cineastes. Aquí, estudiants de diferents escoles de cinema d'arreu del món rebran el Premi Futurs Cineastes. En total quatre projectes (dos de Mèxic, un de Bulgària i un altre d'Alemanya) rebran aquest guardó durant el festival. 

El jurat d'aquesta secció està format per Xavier Daniel, director i escriptor cinematogràfic; Victòria Moral, directora de màrqueting de cinema i televisió i Glòria Massana, escriptora cinematogràfica. 

Pel que fa al palmarès de la secció Cinefutur, es lliuraran els següents premis: Millor llargmetratge Cinefutur, Millor curtmetratge Cinefutur i Premi Futurs Cineastes.

Festival en línia

En col·laboració amb els cinemes ScreenBox de Lleida, es podran veure online durant el festival 19 llargmetratges de les seccions oficials i 3 sessions de curtmetratges. La sala 11 de l’ScreenBox serà l’encarregada d’allotjar la plataforma del festival (Visual Art en línia), on també es podran veure diversos títols que no estaran presents a l'edició física

VISUAL ART- FESTIVAL DE CINEMA DE LLEIDA neix amb la voluntat de ser una porta d’entrada del cinema independent al mercat espanyol i una plataforma per difondre el cinema català a l’exterior. Visual Art posa el focus principalment en els nous llenguatges, el cinema fet pel talent més jove i les produccions catalanes.

El festival compta també amb un compromís amb l’agenda 2020-2030 de les Nacions Unides per al Desenvolupament Sostenible, un pla d’acció per la lluita per la igualtat i l’eradicació de la pobresa.

VISUAL ART s’uneix a la sòlida oferta audiovisual de la ciutat de Lleida per fomentar l’accés del públic al cinema com un art i un vehicle de comunicació i aspira a convertir-se en un referent del talent emergent dins l’àmbit audiovisual.

L’Ajuntament de Lleida organitza el Visual Art – Festival Internacional de Cinema de Lleida amb el suport de la Diputació de Lleida i de l’Institut d’Estudis llerdencs, amb la col·laboració de Screenbox Lleida, CaixaForum, Universitat de Lleida i JCA Cinemes.


Versió de la notícia per imprimir


Compartir<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.