La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida

Data de publicació: 13/10/2020

La Generalitat eliminarà els dos passos a nivell al Camí de Grenyana, dins l’obra per fer un baixador ferroviari al polígon El Segre


El secretari d’Infraestructures i Mobilitat del Govern, Isidre Gavín, i el primer tinent d’alcalde, Toni Postius, han explicat avui a l’associació de veïns de la partida aquest projecte, que compta amb un pressupost provisional d’1,3 milions d’euros

REGIDORIA D'URBANISME

El govern de la Generalitat està treballant, d’acord amb l’Ajuntament de Lleida, el projecte per a construir un baixador ferroviari de la línia Lleida-La Pobla al polígon industrial El Segre, una obra que també inclourà la supressió dels dos passos a nivell que actualment creuen el Camí de Grenyana. Així ho han explicat aquest matí als representants dels veïns d’aquesta partida el secretari d’Infraestructures i Mobilitat del Govern, Isidre Gavín, el primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme de la Paeria, Toni Postius, i el regidor de l’Horta, Joan Ramon Castro, en una trobada que també ha comptat amb la presència dels tècnics responsables del projecte.

“És un projecte ambiciós, no és només un baixador de Ferrocarrils de la Generalitat, sinó que pretenem aprofitar aquesta actuació per eliminar els passos a nivell, perquè la llei ens obliga a fer-ho i perquè són punts on el risc d'un possible accident és superior. A més, el del Molí de Grenyana és dels més importants quant a pas de vehicles pesants per les indústries que hi ha a la zona”, ha destacat Gavín, qui ha quantificat el pressupost provisional per aquesta obra en 1,3 milions d’euros.

L’objectiu de la trobada, ha assenyalat Postius, és “acabar de perfilar el projecte amb la complicitat del veïnat, que és qui coneix la realitat del territori”.

Així mateix, Postius ha explicat: “hem d’aprofitar aquesta sinergia que ens ha de permetre, per un costat, disposar d’un baixador que permeti donar servei als treballadors del Polígon El Segre i, per una altra banda, vincular aquesta infraestructura a l’agroturisme, ja que el fet de disposar d’un baixador al costat de la Mitjana ens obre moltes possibilitats. Hi estem treballant perquè creiem que és una molt bona oportunitat per complementar les funcions d’aquest baixador des d’aquest punt de vista turístic. I finalment, suposa una inversió molt important per a la ciutat de Lleida i vam creure necessari traslladar a la Generalitat que, per a aquest projecte, és rellevant per a nosaltres comptar amb la complicitat dels veïns i veïnes d’aquesta àrea, que és qui coneix la realitat del territori”.

El primer tinent d’alcalde ha agraït al personal de la Generalitat que s’hagi desplaçat a Lleida per explicar aquest projecte, que serà molt important per a la zona, ja que permetrà millorar-hi la seguretat viària i afavorir la mobilitat tant dels treballadors i indústries del polígon com dels veïns de la partida.

La proposta amb la qual treballa el Govern, que encara no és definitiva, preveu situar el baixador al costat de l’antic Molí de Grenyana i mantenir en aquest punt només una passarel·la per a vianants i ciclistes, eliminant definitivament aquest pas a nivell i també un altre situat més al nord. Per a permetre el pas de vehicles entre el Camí de Grenyana i el polígon industrial es construiria un nou enllaç amb l’avinguda Indústria elevat sobre la via, en una zona més segura, prop de la rotonda amb la C-13. Així es vol reduir també el trànsit de vehicles pesants al tram inicial del Camí de Grenyana.

En funció de les aportacions i suggeriments dels veïns podrien haver modificacions. Està previst tenir acabat el projecte constructiu del baixador al primer trimestre de 2021.

Tant Postius com Gavín han destacat també com aquest nou equipament, a banda de promoure el transport públic a Lleida i altres poblacions de la línia, permetrà també connectar directament amb la zona de la Mitjana i amb un carril bici de promoció del cicloturisme previst per aquesta zona, de manera que podrà aprofitar-se per promoure l’agroturisme.


Versió de la notícia per imprimir


Compartir

 << Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.