La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida

Data de publicació: 29/6/2020

La Paeria aplica el protocol d’accident laboral als vuit agents de la Urbana que van estar en contacte amb una persona que havia donat positiu de Covid-19 i se’ls realitzarà la prova

Els policies de servei van ser agredits en el decurs d’una actuació policial en una baralla

GUÀRDIA URBANA

L’Ajuntament de Lleida informa que ha aplicat el procediment habitual i reglamentari derivat d’un accident de treball a la situació dels 8 agents que la setmana passada van estar en contacte amb una persona que setmanes enrere havia donat positiu de Covid i que els va escopir i agredir en el decurs d’una actuació policial i en compliment de les seves funcions.

D’acord amb això, Activa Mútua ha citat als agents per demà dimarts al matí per dur a terme la prova del coronavirus. En el cas que el test tingui algun resultat positiu, i tal com estableix el protocol COVID-19, el diagnòstic i l'assistència correspondrà al Servei Públic de Salut.

Dels vuit agents afectats, dos s’han fet la prova al CAP corresponent sota la prescripció dels respectius metges de capçalera. Un ha donat positiu -havia tingut un contacte proper previ amb una persona positiva de Covid. L'altre, negatiu i està a l’espera que el seu metge de capçalera li indiqui si ha de continuar confinat. Cap dels dos agents ha pagat per fer-se el test.

Cal recordar que el protocol estableix que és necessari fer quarantena 14 dies perquè durant aquest temps es pot desenvolupar la malaltia i, per tant, el moment de fer la prova depèn d’indicacions facultatives. Si el test s’hagués fet en les 24 h després de l’incident, no hagués estat garantia de tenir uns resultats fiables en cas d'indicar que no s'havien contagiat (podríem trobar-nos davant d'un fals negatiu).

Cal diferenciar entre el procediment a seguir en cas de contactes produïts com a conseqüència directa d’un accident de treball del que es produeix per qualsevol altre contacte que no sigui demostrable que hagi estat el causant de la infecció com a resultat de l’exercici de les competències del lloc de treball. Tot i que, en tots dos casos, el Protocol regula l’aïllament preventiu del possible afectat.

Sis dels agents van actuar dilluns passat en una baralla, on una persona n'estava agredint una altra. Els agents van mantenir un contacte físic amb aquesta persona, que oferia resistència i la qual, a més, els va escopir. Dos agents més van estar en contacte amb aquesta persona per traslladar-la a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova, on els professionals sanitaris van alertar que havia donat positiu en una prova PCR feia unes setmanes.


Versió de la notícia per imprimir


Compartir

 << Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.