La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida

Data de publicació: 7/5/2020

150.000 euros en Ajuts Empresarials Covid-19 de la Ciutat de Lleida i ajudes específiques per al sector turístic


La Comissió Informativa de Polítiques de Gestió de Promoció de la Ciutat es bolca en les eines de cara a la recuperació post COVID-19

38.460 € en subvencions al foment del comerç local i a la protecció de les persones consumidores

En data 6 de maig, s’han presentat 5.309 ERTOS que afecten 29.981 persones treballadores, a Lleida

La Comissió Informativa de Polítiques per a la Gestió de la Promoció de la Ciutat ha presentat avui diferents estratègies polítiques de les regidories de promoció econòmica i emprenedoria, d’ocupació i responsabilitat social i de consum, comerç i mercats sorgides com a resposta a la nova realitat sorgida arran de l’expansió del coronavirus

Ajuts al teixit empresarial 2020 – COVID 19, de la ciutat de Lleida i ajuts per al sector turístic

Des de la Regidoria de Promoció Econòmica i Emprenedoria, s’ha informat que s’està treballant en les bases i la convocatòria específica dels Ajuts al teixit empresarial 2020 – COVID 19 en el marc de la recuperació econòmica.

L’objecte d’aquestes bases i convocatòria és regular la concessió d’ajuts per impulsar la reactivació econòmica i la continuïtat de les activitats econòmiques del municipi de Lleida que es troben afectades econòmicament com a conseqüència de la situació excepcional provocada per la pandèmia de la COVID-19. L’import total dels Ajuts Empresarials Covid-19 de la Ciutat de Lleida, en aquesta convocatòria de l’any 2020, ascendeix a un total de 150.000,00 €.

En aquest mateix sentit, també es treballa en concretar la dotació econòmica que permetrà convocar altres ajuts específics dirigits al sector turístic de la ciutat de Lleida.

Subvencions en matèria de foment del comerç local associat i per a la protecció dels drets de les persones consumidores

Amb un pressupost de 38.460 €, la regidoria de Consum, Comerç i Mercats de l’Ajuntament de Lleida també ha modificat la convocatòria de subvencions en matèria de foment del comerç local associat, així com les destinades a la protecció dels drets de les persones consumidores per crear uns criteris adaptats a la nova situació de crisi econòmica provocada per la Covid-19. Les principals novetats se centren a donar suport a les accions de dinamització i promoció comercial que tinguin una implicació per a tota la ciutat i que comportin l’embelliment de la zona comercial; reforçar les estructures professionalitzades, impulsar accions per a la captació d’associats, crear Centrals de Compra o impulsar la presència de l’oferta a les xarxes socials, entre altres.

Mapa interactiu dels comerços de la ciutat de Lleida: COMPRA A LLEIDA

Des d’ahir dimecres, qualsevol persona pot accedir al mapa interactiu COMPRA A LLEIDA que està disponible a la pàgina web de la regidora de Consum, Comerç i Mercats https://comercmercatsconsum.paeria.cat/. La iniciativa esdevé interessant tant si s’és particular, com si es regenta un establiment comercial o de serveis. El mapa interactiu conté, ara mateix, un centenar de comerços i n’indica ubicació, producte i facilitats per a la venda: comerç online o venda a domicili, etc. Qualsevol establiment que en vulgui formar part només ha d’omplir un formulari que trobarà al mateix espai web.

Així les coses, el plànol digital, en què ja es poden veure uns 300 comerços de la ciutat, permet que la ciutadania accedixi a la informació sobre comerços i serveis de proximitat actius i, al seu torn, es dona visibilitat als comerços, productors i serveis i es fa promoció dels seus serveis en un moment d’especial complexitat.

Retorn del mercadet de Barris Nord per a fruita, verdura i planter.

S’ha fet balanç de la recuperació d’aquest mercadet, que es va haver d’anul·lar el passat dia 21 de març a causa de les mesures de contenció pel coronavirus. El mercadet va comptar amb 57 parades entre fruita, verdura, planter i paradistes del Mercat de l’Hort que van seguir estrictament la normativa del personal i vigilants de mercats, voluntaris de Protecció Civil i Guàrdia Urbana que van controlar el correcte desenvolupament del mercadet: control dels accessos al mercat, per dos punt, separació entre parades, una única cua per lloc de venda o la prohibició que els clients toquessin els productes, entre d’altres.

L’edició recuperada de dissabte dia 2, va comptar també amb 9 paradistes del Mercat de l’Hort i s’està valorant que hi puguin continuar participant fins que no es pugui activar el mercat a la plaça sant Joan.

Seguiment de l’estat de l’ocupació a Lleida i ERTOS

La regidoria d’Ocupació i Responsabilitat Social ha informat de les dades de l’atur al municipi de Lleida que facilita l’Observatori de Treball i Model Productiu de la Generalitat, i que es concreten en:

- Nombre de persones enregistrades a l’atur a Lleida a data 30 d’abril de 2020: 9.415

- Nombre de persones enregistrades a l’atur a Lleida a data 31 de març de 2020: 8.991

S’observa un increment de 424 persones més aturades a l’abril respecte al març.

En un altre nivell i a data 6 de maig, a la demarcació de Lleida, s’han presentat un total de 5.309 expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) que afecten 29.981 persones treballadores. Més concretament, a la comarca del Segrià, s’han presentat 2.514 expedients que afecten 15.520 persones.

Pel que fa al Servei d’Intermediació Laboral de l’IMO, del 13 de març d’aquest any al 5 de maig d’aquest any, s’han donat d’alta 285 noves persones que estan en recerca de feina. S’han treballat ofertes de feina amb 85 empreses, que suposen 139 ofertes gestionades. S’han ofert 435 llocs de treball, dels quals corresponen al sector agrari 238. En total, hi ha hagut una inserció de 56 persones en el període esmentat.


Versió de la notícia per imprimir


Àudio
Tall de veu del tinent d'alcalde Paco Cerdà sobre la Comissió Informativa de polítiques de gestió de la Promoció de la Ciutat (952,7 KB)


Compartir<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.