La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida

Data de publicació: 18/3/2020

La xarxa de ludoteques municipals ofereix recursos educatius i d’oci on-line per a les famílies amb infants

S’hi pot accedir per mitjà del web educacio.paeria.cat/joemquedoacasa, on s’hi han enllaçat una selecció de contes, jocs on-line i tallers per fer a casa

L’oferta educativa s’ ampliarà en els propers dies amb lectures per nens i nenes i jocs de taula 

REGIDORIA D'EDUCACIÓ, COOPERACIÓ, DRETS CIVILS I FEMINISMES

L’equip de ludotecaris i ludotecàries municipals ha posat en marxa un recull de diferents recursos educatius i d’oci on-line adreçats a les famílies amb infants per poder utilitzar-los aquests dies en què arran del Coronavirus- Covid 19, els infants romanen a casa i sense escola. S’hi pot accedir per mitjà del web educacio.paeria.cat/joemquedoacasa.

Els primers recursos que ja es poden consultar on-line són un recull de contes que es poden descarregar de diferents web, jocs web i tallers per fer amb els nens i nenes.

En els propers dies, a aquestes propostes s’hi sumaran dos apartats més: una selecció de lectures per a nens i nenes i jocs de taula.

L’equip de ludotecaris i ludotecàries recorda que amb la lectura de contes als infants s’ afavoreix l’aprenentatge i l’adquisició d’habilitats bàsiques per a un bon desenvolupament, ajuda a desenvolupar la comunicació oral, adquirir vocabulari nou i millorar la capacitat d’escolta i atenció, entre d’altres qualitats. Entre les propostes de contes n’hi ha en diversos idiomes, entre ells, el llenguatge de signes i una proposta del Col·legi de Psicologia de Catalunya per explicar els nens i nenes el Coronavirus i altres possibles virus i explicar la necessitat de confinament durant aquests dies.

 

En l’ apartat de tallers s’ expliquen receptes de cuina, manualitats, cançons i diferents circuits psicomotrius, sensorials o de pati per fer a casa. L’oferta d’activitats per poder fer en família els dies en què els infants hauran d’estar a casa i sense escola inclou també una amplia guia de jocs educatius on-line amb recomanacions per edats.

 

L’Ajuntament de Lleida compta amb cinc ludoteques municipals: la de Balàfia, Bordeta, Cappont, Centre Històric i Parc de Gardeny. Estan adreçades a nens i nenes d’ 1 a 12 anys.

 

Diàriament, els ludotecaris i ludotecàries compartiran per les xarxes socials els recursos proposats adreçats a acompanyar i donar suport a les famílies especialment durant aquests dies en què els nens i nenes han de romandre a casa pel tancament dels centres educatius arran de coronavirus.


Versió de la notícia per imprimir


Informació relacionada
Web regidoria d'Educació amb les propostes de la xarxa de ludoteques.


Compartir

 << Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.