La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida

Data de publicació: 19/12/2017

L'Ajuntament col·labora en l'acolliment de les persones refugiades a la ciutat


El Centre Cívic del Centre Històric ha acollit l'acte d'inici de relacions entre mentors i refugiats

El Centre Cívic del Centre Històric de Lleida ha acollit aquesta tarda l’acte d’inici de relacions entre mentors i persones refugiades en el marc del Programa de Mentoria que impulsa el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat en col·laboració amb administracions locals com l’Ajuntament de Lleida. El tinent d’alcalde i regidor de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació, Joan Gómez, ha donat la benvinguda als participants en la trobada, juntament amb Joan Santacana, director dels serveis territorials a Lleida del departament d'Afers Socials. La demarcació de Lleida compta actualmente amb 92 mentors per a refugiats del total de 2.584 que hi ha a Catalunya, dels quals 54 ja han estat formats.

Aquesta iniciativa forma part del Programa Català de Refugi, que gestiona el Comitè d’Acollida de Persones Refugiades. Està inspirat en el model canadenc i contempla la creació de petits grups d’acollida d’entre tres i cinc persones voluntàries. Rebran formació i suport per part d’una de les entitats col·laboradores i seran els mentors de les persones o famílies refugiades, per un període d’un any, per tal d’ajudar-les en el procés d’integració a Catalunya. Els ajudaran en l’acompanyament per l’aprenentatge de la llengua, la construcció de vincles amb els veïns de la ciutat (com la participació en activitats de lleure) i en la seva inserció laboral, mentre que la Generalitat donarà una ajuda als refugiats per cobrir les seves necessitats bàsiques.


Versió de la notícia per imprimir


Compartir<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.