La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida

Data de publicació: 19/12/2017

“Viu unes Bones Festes amb Q”, la campanya de foment de l’oci responsable per Nadal i Cap d’Any de l’Ajuntament de Lleida i els locals d’oci de la ciutat


Un total de 25 establiments de Lleida s'adhereixen a la campanya, que repartirà material informatiu per prevenir conductes de risc i promoure la convivència en l'oci nocturn durant les festes

Els joves que vagin a aquests locals rebran un "Kit dels sentits" amb material sobre prevenció del consum de substàncies, informació sobre salut sexual, un protocol d'actuació davant agressions sexistes i informació sobre transport públic

L’Ajuntament de Lleida, l’Associació Antisida de Lleida i 25 locals d’oci de la ciutat, amb la col·laboració de la Subdirecció general de drogodependències de la Generalitat i la Diputació de Lleida, promouen una nova campanya per afavorir unes festes i celebracions, atractives, saludables i de qualitat durant les festes de Nadal i, especialment, per la nit de Cap d’any. El tinent d’alcalde i regidor de Polítiques per als Drets de les Persones, Xavier Rodamilans, ha presidit aquest matí la presentació de la campanya, que aquest any arriba a la seva tretzena edició i s’amplia a les tres setmanes de celebracions que hi ha per aquestes dates. Rodamilans ha agraït la tasca dels tècnics que promouen el programa Nits Q, als locals de la ciutat que organitzen les festes i als joves que hi participen de forma responsable.

Amb el lema “Viu unes bones festes amb Q” es pretén sensibilitzar a la població per tal que gaudeixi de manera cívica i segura dels seus moments de lleure i oci. I sobretot, la nit de Cap d’any, festa amb especial rellevància per la gran majoria de la ciutadania.

Com cada any, es compta amb la col·laboració dels locals d’oci nocturn de la ciutat que s’han adherit a aquesta campanya mitjançant el compliment d’uns criteris de qualitat del programa Nits Q Lleida. Aquests criteris van des de facilitar la informació sobre una adequada gestió dels plaers i riscos en relació a la salut, assegurar el compliment de la normativa respecte a la dispensació responsable d’alcohol i no fer-ne promocions encobertes, a vetllar per mantenir un entorn segur dins el propi local i per aconseguir espais d’oci inclusius i lliures de conductes sexistes.

Durant la campanya es facilitarà a les persones que acudiran a aquests locals, juntament amb el cotilló, el “Kit dels sentits”, que inclou informació del Servei de Salut Jove municipal, una regleta sobre el consum d’alcohol i el nivell d’alcoholèmia que comporta, material de l’entitat Antisida amb un preservatiu i el missatge del lema de la campanya. Igualment, hi podran trobar material informatiu sobre prevenció en el consum de substàncies, utilització del transport públic, i també el protocol de prevenció i actuació davant agressions sexistes.

Un total de 25 locals d’oci nocturn participaran a la campanya “Viu unes bones festes amb Q”. Aquests són: La Nuit Discothèque, Negre, Sala Manolita, Maracas, Xtras, Baba Room, Les Pauls, Boite, Comèdia, Cafè del Teatre Lleida, Hooka, Traganits, La Casa de la Bomba, Billion, Trivial, Legend, EPAP, Senator Condes, Cotton, Jimbo & Rombos, Zappa, Negre, Sala 1714, Fissure i Fonda. En la seva representació, Gerard Carpi, propietari de La casa de la Bomba, ha afirmat que ja fa anys que treballen en la prevenció de conductes de risc, per exemple en el consum de drogues i alcohol, i també vetllen per evitar molèsties als veïns a la porta del local, entre d’altres mesures dins del programa Nits Q.

Igualment, les entitats veïnals de la ciutat i la Federació d’Hostaleria de Lleida, que col·laboren de manera activa en el programa Nits Q, donen suport a la campanya per tal d’aconseguir espais d’oci respectuosos per a tothom i amb l’objectiu que oci i descans poden conviure. El gerent de la Federació, Ramon Solsona, ha destacat en la presentació la feina que es fa en l’àmbit de Nits Q durant tot l’any i que permet que la ciutat gaudeixi d’un oci nocturn de qualitat, ja que, més enllà de l’acció sancionadora, s’aposta per una feina a llarg termini de prevenció i foment de l’oci responsable. Per la seva part, Francesc Caballero, vicepresident de la FAV, ha assenyalat també la importància de seguir treballant en la prevenció i en promoure la qualitat de les festes nocturnes.

Per tal de fer difusió de la campanya s’ha editat un cartell específic amb el lema, que es repartirà a tots els locals que s’hi han adherit i que compleixin amb aquests criteris Q de Qualitat. La iniciativa es donarà a conèixer a través de les xarxes socials. El cartell de la Campanya d’aquesta tretzena edició ha estat dissenyat per una ex-alumna de l’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol a través d’una col·laboració amb el programa Nits Q Lleida.

La Campanya “Viu unes bones festes amb Q ” és una acció més del Programa Nits Q Lleida que es duu a terme des de fa 4 anys i que pretén millorar la qualitat i la imatge de l’oci nocturn a Lleida, creant un espai de diàleg participatiu entre tots els agents implicats en l’oci nocturn, a través de la Plataforma Nits Q Lleida, per tal de debatre conjuntament aquells aspectes més rellevats del món de l’oci i donar-hi resposta.

Per a més informació:

Àrea de promoció de la salut: promociosalut@paeria.cat

www.facebook.com\nitsqlleida

www.instragram.com\nitsqlleida


Versió de la notícia per imprimir


Compartir<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.