La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida

Data de publicació: 31/10/2017

La Paeria recorda Julià Carbonell amb motiu de la Festivitat de Tots Sants


Àngel Ros: “Julià Carbonell és símbol de la pedagogia musical a Lleida i símbol dels ensenyaments municipals de música de la ciutat”

El Cementiri Municipal comptarà demà, dia de Tots Sants, amb música en directe de la mà de quatre estudiants del Conservatori Municipal de Música de Lleida

Com a actuacions urbanístiques destaquen la construcció de 48 nous nínxols nous i la propera col·locació d’uns 288 columbaris a l’entorn de la Sala de la Pau

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat del tinent d’alcalde i regidor d’Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, el tinent d’alcalde i regidor de Polítiques per als Drets de les Persones, Xavier Rodamilans, ha realitzat aquest matí la tradicional visita al cementiri municipal amb motiu de la festivitat de Tots Sants.

Durant la visita institucional s’ha homenatjat enguany la figura del músic lleidatà Julià Carbonell. Durant el decurs de l’homenatge, que ha comptat amb la presència de la seva família, s’ha realitzat una ofrena floral. Àngel Ros ha destacat que “Julià Carbonell és símbol de la pedagogia musical a Lleida i símbol dels ensenyaments municipals de música de la ciutat”. El paer en cap ha remarcat també la seva gran contribució a l’educació musical i la composició i la música en totes les seves vessants i ha recordat que s’honora la figura del músic lleidatà amb l’Orquestra Julià Carbonell de les Terres de Lleida, que porta el seu nom. Cal destacar que el Cementiri Municipal comptarà demà, dia de Tots Sants, amb música en directe de la mà de quatre estudiants del Conservatori Municipal de Música de Lleida.

En la seva intervenció, el paer en cap també ha recordat els homenatges realitzats els darrers anys al Cementiri Municipal, que es van fer a Josefa Reimundi, Enric Pubill “Lo Parrano”, Joan Oró. Lluís Roca Florejachs, Magí Morera, Maria Rúbies, les víctimes de la Guerra Civil, Francesc de Paula Morera i Gatell, Emili Pujol i Ricard Viñes.

Coincidint amb la celebració de Tots Sants i com ja és tradició, s’han fet públiques les dades d’inhumacions i incineracions. El tinent d’alcalde i regidor de Polítiques per als Drets a les Persones, Xavier Rodamilans, ha explicat que del total de morts que s’enterren el Cementiri Municipal de Lleida hi ha un 64% d’inhumacions i un 36% d’incineracions. Pel que fa a les inhumacions, hi ha un 80% que es fa en nínxols usats i un 20% que són nínxols nous.

L’Ajuntament de Lleida està actualitzant un total de 4.523 nínxols ubicats en els diferents departaments del cementiri municipal per poder identificar la seva propietat. En aquest sentit, el responsable de Polítiques per als Drets de les Persones ha afegit que, si no es localitza de cada manera els seus propietaris, amb el pas dels anys els nínxols revertiran a la Paeria. Rodamilans ha previst que, dels 4523 nínxols, la meitat acabi revertint al consistori lleidatà.

En el decurs de la visita també s’han destacat diverses actuacions urbanístiques que s’ha realitzat o que es duran a terme properament com la construcció de 48 nínxols nous al Departament de Montserrat. També s’ha destacat la propera col·locació d’uns 288 unitats d’un nou prototipus de columbari que no necessita obra civil a l’entorn de la Sala de la Pau.

Una altra actuació urbanística és la col·locació d’un nou model de bancs que van estar exposats a la darrera fira de Municipàlia i la instal·lació de làmpades solars per il·luminar diverses zones del cementiri municipal. Les làmpades solars s’instal·laran, de moment, a mode de prova per estudiar quins estalvis energètics es poden aconseguir.

Lleida es prepara per a la festivitat de Tots Sants

El Cementiri Municipal ha ampliat aquests dies l’horari d’obertura amb motiu d’aquesta celebració. El recinte estarà obert de manera ininterrompuda des de les 9 a les 18.30 hores de la tarda fins el dia 2 de novembre. Com és habitual, també s’ha reforçat el servei de transport públic fins el recinte funerari. La línia 7 de bus farà servei i horari de dia feiner demà dia 1 de novembre.

El tradicional Mercat de les Flors s’ha ubicat, per segon any consecutiu, a l’Avinguda Miquel Batllori de Copa d’Or fins a l’1 de novembre. Enguany està format per un total de sis parades, que posen a la disposició dels ciutadans i ciutadanes tot tipus de flors i centres amb motiu d’aquesta festivitat tan arrelada. L’horari del mercat és de 10 hores del matí a 20 hores del vespre. 


Versió de la notícia per imprimir


Compartir<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.