La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

Lleida acollirà el III Congrés de la Bicicleta a l'abril de 2010

Data de publicació: 27/5/2009

L'Ajuntament de Lleida destinarà una partida pressupostària específica per a la millora del carril bici i el foment de l'us de la bicicleta en el pressupost de l'any vinent

ALCALDIA

El Saló de Sessions de la Paeria ha acollit avui la presentació de la tercera edició del Congrés de la Bicicleta Lleida Catalunya 2010, que se celebrarà del 15 al 18 d’abril de 2010 a Lleida. El certamen, que se centrarà en les infraestructuras i la legislació, té com a objectiu canviar la visió d’aquest mitjà de transport i fer-lo més visible a la societat. L’esdeveniment està organitzat per la Fundació ECA Bureau Veritas i patrocinat per l’Ajuntament de Lleida, en el marc del desenvolupament del Pla de Mobilitat Urbana; i el Departament de Política Territorial i Obres Públiques, de la Generalitat de Catalunya.

L'alcalde de Lleida ha adelantat que l'Ajuntament de Lleida prioritzarà la millora del carril bicicleta, la connexió dels ja existents i el foment de l'ús d'aquest mitjà de transport i amb aquest objectiu hi destinarà una partida pressupostària específica l'any vinent. També ha explicat que en l'actualitat totes les noves obres, rotondes i vies inclouen ja el carril bici, infraestructura que també es contempla dins dels projectes del fons estatal d'inversió local. Ros ha remarcat l'aposta de la Paeria per l'ús de la bicicleta amb iniciatives com la que s'aprova aquest divendres al ple, el nou Centre BTT de la Mitjana o la iniciativa de col·locar un circuit de competició a Gardeny: "Estem treballant pel foment de la bicicleta des de dues vessants: com a eina de mobilitat i com a eina lúdica". (ARXIU DE SO)

L’alcalde de Lleida ha presidit la presentació del Congrés, en el marc de la qual s’ha signat el conveni de col•laboració entre l’Ajuntament de Lleida i la fundació ECA Bureau Veritas. També hi han assistit Esteve Tomàs, Director del Programa per a la Mobilitat i Grans Infraestructures del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya i Xavier Corominas, Director General de la Fundació ECA Bureau Veritas. Tomàs ha remarcat la idoneïtat de Lleida per acollir un congrés d'aquestes característiques, perquè la ciutat combina la part urbana i industrial amb l'entorn natural.

Durant les dues jornades de conferències, debats i taules rodones que conformaran el III Congrés de la Bicicleta, es mostraran les innovacions del sector i es coneixeran iniciatives d’èxit a països europeus, capdavanters en l’ús de la bicicleta. També es posaran de manifest els múltiples avantatges de prioritzar la bicicleta davant d’altres mitjans, que es resumeixen en dos beneficis clars: una millora per la salut dels ciutadans i ciutadanes i una millora en la sostenibilitat mediambiental. En aquesta edició del congrés s’estudiarà la legislació i les infraestructures a l’entorn de la bicicleta (normatives, aparcaments, intermodalitat..).

El congrés, que es realitza cada dos anys, pren el relleu de la primera edició realitzada al fòrum de Barcelona l’any 2006 i de la segona edició que es va portar a terme a l’Hospitalet de Llobregat, el 2008. Trobades que van aconseguir donar impuls a iniciatives tant importants pel sector com el llançament de la bicicleta pública a Espanya o la constitución, al 2009, de la Red de Ciudades por la Bicicleta. Aquesta associació està integrada per més de 60 municipis espanyols que posen de manifest la voluntat de treballar en el foment de l’ús de la bicicleta.

L’acord signat avui estableix que l’Ajuntament de Lleida aportarà 20.000 euros per a l’organització d’aquest congrés. El congrés, que aplegarà més de 1000 persones, se celebrarà a la Llotja- Palau de Congressos i Convencions.

A la ciutat de Lleida hi ha actualment 27,1 kilòmetres de carril bici i està previst ampliar la xarxa en 7 kilòmetres aproximadament durant aquest mateix any. Els nous recorreguts de carril bici estan relacionats amb les actuacions que es realitzen al Pont de Príncep de Viana, el Vial en perllongació del mateix Pont, l’Avinguda Vila rodona, el carrer riu Ebre o la passarel•la de República del Paraguai. A més, dintre dels projectes del Fons Estatal d’Inversió Local està previst instal•lar més de 100 estacionaments de bicicleta repartits per la ciutat.

(Nota per als mitjans: us farem arribar fotografies de l'acte)

<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.