La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

'L'univers obert d'Antoni Tàpies' portarà a Lleida obres dels darrers 20 anys de la seva carrera

Data de publicació: 22/4/2003

El Centre d'Art La Panera obrirà les seves portes el dia 28 d'abril amb una exposició retrospectiva de pintures, escultures i gravats realitzats des de l'any 1980 fins ara provinents de la seva col·lecció particular

Sota el títol 'L'univers obert d'Antoni Tàpies', el Centre d'Art La Panera acollirà, fins el 27 de juliol una selecció de més de 60 obres de la col·lecció particular d'Antoni Tàpies. La mostra, comissariada per Manel Guerrero, vol atansar el món que envolta i ha inspirat Tàpies al llarg de la seva carrera: la seva relació amb la terra, la matèria, amb altres cultures, amb el món oriental... A la sala de les columnes del Centre d'Art La Panera s'hi podrà contemplar l'obra gràfica de Tàpies amb algunes de les seves peces de grans dimensions, mentre al primer pis del nou centre d'art es podran contemplar pintures, escultures, dibuixos i vernissos.
L'alcalde de Lleida, Antoni Siurana, que ha presidit la presentació de l'exposició, ha destacat el caràcter compromès de Tàpies amb les llibertats i els drets i ha qualificat d"esdeveniment excepcional" i molt important per a la ciutat el fet d'acollir la mostra de Tàpies. Una exposició en la que es veuran, per primera vegada, obres que no havien estat mai exposades.
Amb motiu de la seva exposició inaugural del Centre d'Art La Panera, Tàpies ha dibuixat un cartell commemoratiu del qual se'n farà una reproducció seriada.

<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.