La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

Lleida passa a Perpinyà el testimoni de la Capital de la Cultura Catalana

Data de publicació: 12/1/2008

Ros: “És un orgull passar el torn a una ciutat amb la qual compartim fites històriques com les de tenir les primeres cartes de població i universitats de la Corona catalana aragonesa”

CULTURA

Lleida ha passat de manera formal el testimoni de la Capital de la Cultura Catalana (CCC) a Perpinyà. El paer en cap, Àngel Ros, ha lliurat la titularitat d’aquesta capitalitat, que Lleida ha ostentat el 2007, al batlle de Perpinyà Joan Pau Alduy en l’acte oficial d’obertura de la CCC’08 celebrat a la plaça de la Victòria de la ciutat rossellonesa que ha comptat amb la presència del Conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Joan Manuel Tresserras. Ros ha assegurat que “és un orgull passar la capitalitat a una ciutat amb la qual Lleida comparteix molts segles d’història comuna, a més de fites com ser les de tenir les dues primeres cartes de població del s.XII i les dues primeres universitats de la Corona de Catalunya i Aragó del segle XIV”. Ros ha desitjat que aquesta capitalitat que ara ostenta Perpinyà “uneixi encara més aquestes dues ciutats tant semblants que avui en dia també compartim projectes comuns”. De la Capitalitat de Lleida, Ros ha volgut destacar a tall de balanç "la importància de la implicació de 250 entitats i de 5.000 voluntaris".

L’alcalde perpinyanès ha assegurat que “la Capitalitat és un repte molt important per seguir fent de Perpinyà una ciutat totalment integrada a dins de l’espai català”. Alduy ha afegit que “ser Capital assenyala la necessitat d’enfortir les relacions amb el sud dels Pirineus”, així com ha assegurat que l’objectiu per a la CCC’08 és “crear als ciutadans del sud dels Pirineus un desig de Perpinyà, alhora que als ciutadans de Perpinyà un desig de catalanitat”.

Per la seva banda, Tresserras ha enfasitzat “la importància de prendre consciència, des del sud, de la realitat de Perpinyà i que aquesta ciutat rossellonesa ens permeti repensar la pròpia catalanitat”.

L’acte d’inici de la Capital de la Cultura Catalana Perpinyà 2008 ha comptat amb una recepció oficial al Teatre Municipal de la vila i amb un espectacle de músiques catalanes a la plaça de la Victòria.

<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.