La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

Ros: "Hem de mantenir la cohesió social en una societat canviant"

Data de publicació: 14/11/2007

L'alcalde ha presidit la cloenda del 25è aniversari de la creació de Serveis Personals amb la conferència del catedràtic Sami Naïr

El paer en cap, Àngel Ros, ha presidit aquest vespre l'acte oficial de cloenda de totes les activitats celebrades durant aquest any per commemorar el 25è aniversari de la regidoria de Serveis Personals. La conferència de l'expert en immigració Sami Naïr ha centrat el darrer acte de la celebració dels 25 anys.

En la seva anàlisi de la relació entre immigració i ciutadania, Naïr, creador del concepte del codesenvolupament, ha assenyalat com un principi clau per a la integració de la diferència "la neutralitat confessional de l'estat". El coneixement de l'idioma i la història del país d'acollida són també elements fonamentals per afavorir aquesta integració, ha explicat.
Naïr ha fet un repàs pels diferents tipus d'immigració que s'han donat des dels anys 70 en què les persones que immigraven ho feien temporalment, per treballar i amb la intenció de retornar al seu país i la que es prodeix en l'actualitat: "S'ha produït una transformació sociològica dels fluxes migratoris, avui en dia estan immigrant les classes mitjanes dels països empobrits, persones formades i capaces de competir en el mercat de treball", ha explicat. La integració real es produeix quan l'immigrant se sent part del país d'acollida: "Quan diu "nosaltres" pensant en la ciutat o en el poble en el que viu".

El paer en cap ha qualificat "d'excel·lent la cloenda d'aquests 25 anys" i ha manifestat que "ara n'encetem 25 més en els quals hem de mantenir la cohesió social en una societat canviant".

<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.