La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

L'obra més representativa del pintor Antoni García Lamolla, al Museu d'Art Jaume Morera

Data de publicació: 30/11/2005

La família del pintor, un dels més destacats exponents del surrealisme nacional i internacional, cedeix al Museu Morera "Diari d'un psicoanalista", una de les seves obres més reconegudes i l'Ajuntament de Lleida adquereix nou peces més de l'època dels anys 30

L'Ajuntament de Lleida i la família del pintor Antoni García Lamolla han formalitzat avui l'acord de compra i de cessió de deu obres del pintor, que s'incorporaran al fons artístic del Museu d'Art Jaume Morera. Entre les obres que formaran part del patrimoni de la ciutat destaca "Diari d'un psicoanalista" (1935), una de les peces més reconegudes de l'artista considerat com un dels més destacats representants del surrealisme estatal i internacional.
La Paeria ha adquirit nou obres més de l'artista, totes elles corresponents als anys 30 i peces significatives pel que fa a la singularitat i la importància creativa del pintor. Amb l'acord signat avui i la incorporació de les obres d'Antoni García Lamolla "Lleida cobreix un buit important en la història del Museu Morera (que ja comptava amb obra dels seus contemporanis Viola, Crous i Cristòfol) i tanquem un objectiu de fa 25 anys després d'arribar a un acord amb la família de l'artista", ha destacat el tinent d'alcalde Xavier Sàez, que ha afegit que "Lamollla donarà sentit a la millor època de l'art plàstic de Lleida". També ha adelantat que aquest serà un fil de partida per a la celebració del centenari de Lamolla l'any 2010.

Yolanda García Lamolla, filla de l'artista, ha manifestat la voluntat expressa de la família que l'obra del seu pare "desitjada per molts museus" es quedi a Lleida i s'ha mostrat convençuda que les peces "contribuiran significativament a que el museu morera agafi un nou caire" com a gran museu d'art de Lleida. García Lamolla ha anunciat que algunes d'aquestes obres s'exposaran a Detroit i Nova York l'any 2006.

Per la seva banda, el director del Museu d'Art Jaume Morera, Jesús Navarro, ha dit que "és un privilegi ser el primer museu que comptarà amb la col·lecció més important de l'obra de l'artista, gràcies a la voluntat de la seva família". Navarro ha qualificat les obres de "cabdals del surrealisme espanyol".

L'Ajuntament de Lleida, per mitjà de l'Institut Municipal d'Acció Cultural, ha destinat una partida econòmica extraordinària de 198.000€ per dur a terme l'adquisició de les obres.

<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.