La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

El Concurs Digital Infantil d’Aqualia premia set nens i nenes de Lleida

Data de publicació: 24/11/2022

El certamen s'ha convertit en tot un referent en l'educació en valors sobre l'ús de l'aigua

Miquel Pueyo ha subratllat la importància de de fer un ús conscient i portar a terme un consum responsable de l’aigua

ALCALDIA

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, acompanyat de la Regidoria d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro, el responsable d’Aqualia a Lleida, Joan Casanovas, i el cap de servei de clavegueram, Adrià Garcia, han lliurat aquesta tarda al Saló de Sessions de l’Ajuntament de Lleida els guardons als set escolars de Lleida que han resultat premiats en el Concurs Digital Infantil d’Aqualia, que enguany s’ha convocat sota el tema “Aqual i ODS6, al nou repte Aqua-Olímpic”.

En aquesta edició, les Aqua-Olimpíades han servit per explicar als més petits què és l'Agenda 2030 i què són i per a què serveixen els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Aquest any el llenç del dibuix consistia a dissenyar una escena de la seva pròpia ciutat Aqua-Olímpica, en què havien de contestar amb èxit, abans de començar a treballar sobre el llenç, tres preguntes relacionades amb la tasca que desenvolupa Aqualia i la seva implicació i exercici a l'hora de cuidar el planeta.

Els premiats en l’edició d’enguany han estat:

- Biel Martínez Capdevila - Escola Pràctiques II.

- Pol Alcalà Armengol – Col·legi Sagrada Família.

- Iván Fernández López – Col·legi Sagrada Família.

- Hugo Perera Fiter –  Col·legi Sagrada Família.

- Núria Farré González -  Col·legi Sagrada Família.

- Nil Romero Freixanet - Escola Riu Segre.

- Lluc Català Jiménez - Escola Lestonnac.

Tots ells han rebut com a premi una targeta per a material esportiu de 30 €.

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha felicitat tots els guardonats i ha destacat la creativitat dels dibuixos presentats. El paer en cap ha subratllat també la necessitat de fer un ús conscient i un consum responsable de l’aigua. “Precisament enguany les pluges han estat molt minses i ja patim les conseqüències de la forta sequera, amb embassaments en mínims històrics i amb restriccions importants d’aigua en el reg dels nostres cultius, la ramaderia i en usos esportius, entre altres. Som afortunats de poder obrir una aixeta i obtenir aigua de bona qualitat”, ha conclòs el paer en cap.

Pueyo també ha agraït a Aqualia aposta per aquest certamen, que s’ha convertit en tot un referent en l’educació en valors, especialment sobre l’ús de l’aigua.

Per la seva banda, el responsable d’Aqualia, Joan Casanovas, ha explicat que “ens hem quedat gratament sorpresos tant dels coneixements com de la creativitat dels nensi nenes sobre aquest tema i estem molt contents de poder lliurar aquests premis als joves finalistes". “Des d’Aqualia continuarem desenvolupant iniciatives per difondre  el sentit de responsabilitat que el conjunt de la societat ha de desenvolupar respecte l'ús de l'aigua, especialment a través dels més joves”, ha conclòs Casanovas.

El concurs digital infantil s'emmarca en el conjunt d'iniciatives que desenvolupa regularment Aqualia amb col·legis, instituts i centres universitaris per donar a conèixer les fases del cicle de l’aigua i educar en un ús i consum més responsable d’aquest recurs. 


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.