La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

La Paeria engega un projecte pioner de mobilitat urbana responsable

Data de publicació: 24/11/2022

Es formarà a 10 joves, usuaris de patinet elèctric, perquè dissenyin tallers de seguretat vial adreçats a nois i noies de 4rt d’ESO, 1r i 2n de Batxillerat dels instituts de secundària de Lleida

REGIDORIA DE JOVENTUT / REGIDORIA DE MOBILITAT

El paer en cap, Miquel Pueyo, ha presentat aquest dijous un projecte pioner de mobilitat urbana responsable que han impulsat conjuntament les regidories de Joventut, Festes i Tradicions i la Regidoria d’Urbanisme, Mobilitat, Trànsit i Horta. “És un projecte que té com a objectiu millorar la seguretat vial a la ciutat de Lleida entre els conductors joves de patinets elèctrics i bicicletes”, ha posat de relleu l’alcalde.

El regidor de Joventut, Ignasi Amor, ha explicat que “el projecte de metodologia educativa aprenentatge servei és pioner a Catalunya i consisteix en una formació a 10 joves de 18 a 25 anys, usuaris de patinet elèctric, amb una part teòrica i una part pràctica, per a que dissenyin tallers d’una hora, adreçats a joves de 4art d’ESO, 1r i 2n de Batxillerat de seguretat vial, que es realitzaran als instituts de secundària de Lleida”. “La idea és fer un projecte d’igual a igual per ser més propers als joves i arribar més amb el missatge”, ha destacat Amor.

Per la seva part, el regidor de Mobilitat, Joan Ramon Castro, creu que “és necessari que els joves de la ciutat coneguin com i de quina manera s’han de moure amb els vehicles de mobilitat personal de manera segura per tal que tot tipus de vehicles hi convisquin a la ciutat, perquè els patinets elèctrics han arribat per quedar-s’hi.  

Calendari del curs: 3 sessions formatives els dies 13, 15 i 20 de desembre de 10h a 13h a Lleida Jove, a càrrec d’un tècnic de mobilitat i un tècnic de joventut.

Continguts de la formació: avantatges i inconvenients d’anar amb patinet elèctric i bicicleta, tipus de  vehicles de mobilitat personal i bicicletes, normativa: centre carril, accessoris, llums, canvis significatius de la nova ordenança municipal. Preparar talles pràctics per escenificar l’aprenentatge en la formació.

Calendari als instituts: De gener a juny de 2023

Els joves formadors tindran una petita gratificació per realitzar els tallers.


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.