La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

La Paeria reuneix els agents de l’oci nocturn de la ciutat en relació amb les denúncies per punxades en aquests espais

Data de publicació: 2/8/2022

Per informar dels protocols actius i trametre un missatge de tolerància zero, en aquestes i qualsevol altra conducta sexista

REGIDORIA DELS RECURSOS MUNICIPALS, HISENDA I SALUT

L’Ajuntament de Lleida s’ha reunit amb el sector de l’oci de la ciutat per traslladar informació actualitzada i objectiva envers la situació que s’ha generat sobre les denúncies per punxades en aquest entorns. La Regidoria de Salut, en col·laboració amb Feminismes, Drets Civils i Joventut, i amb la implicació de la Guàrdia Urbana, els Mossos d’Esquadra i el Servei d’Emergències Mèdiques, ha organitzat una trobada per mostrar el missatge clar del sector en situacions d’aquest tipus: tolerància zero en qualsevol conducta sexista que es pugui generar dins aquests espais.

La reunió d'aquest dimarts ha estat molt positiva i ha servit per treballar amb diversos objectius clau: implicar el sector de l’oci i ser proactius a través d’accions preventives per evitar aquest tipus de violències i articular mecanismes de coordinació per, si es donen incidències, actuar de manera ràpida i organitzada amb els serveis d’emergència i agents implicats. També s’ha posat la mirada, si així es requereix, en l’atenció i acompanyament a la persona que pot haver patit aquesta agressió.

A la trobada han assistit la Federació d’Hoteleria de Lleida i responsables de locals d’oci de la ciutat; les empreses de taxi de la ciutat, com a servei públic que també es troben un situacions complexes durant la nit, i responsables d’empreses de seguretat, com a gestors d’accés als locals i de la seguretat interior. Els i les presents han mostrat la seva preocupació i inquietud per les darreres informacions publicades en mitjans de comunicació i xarxes socials relacionades amb les punxades.

L’acció es desenvolupa també amb el projecte Nits Q Lleida d’intervenció educativa en espais d’oci nocturn. 


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.