La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

El nou servei gratuït “+ Temps x tu” afavoreix la conciliació familiar

Data de publicació: 5/4/2022

És un projecte pilot de cura i d’atenció als infants que es presenta com a servei universal per a totes les famílies de la ciutat, prioritzant aquelles amb més dificultats de conciliació

REGIDORIA D'EDUCACIÓ, COOPERACIÓ, DRETS CIVILS I FEMINISMES

L’alcalde, Miquel Pueyo, i la tinent d'alcalde, Sandra Castro, han presentat el projecte Més temps per a tu, un servei gratuït de cura puntual d’infants. La iniciativa l’impulsa la Regidoria d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes i s’oferirà entre el 19 d’abril i el 23 de juny de 2022, amb caràcter pilot.

El paer en cap ha destacat el compromís del govern municipal per la conciliació familiar i laboral que és, precisament, l’objectiu d’aquest projecte. “+Temps x tu” pretén oferir als infants un entorn de lleure educatiu i social, fomentant la coeducació i la convivència entre comunitats diferents, alhora que possibilita espais amb jocs, joguines i zones d’esbarjo per a una desenvolupament emocional i educatiu dels infants. El projecte recull un pla d’activitats i de tallers lúdics i educatius en el marc de l’educació no formal i del temps lliure.

El servei s’oferirà entre setmana, de dilluns a divendres, a les escoles Sant Josep de Calassanç i Pràctiques I, i a la ludoteca de la Bordeta. Els caps de setmana estarà actiu al matí i a la tarda a les ludoteques de Balàfia, Bordeta i Centre Històric. Així, la Regidoria el prestarà durant el període de curs acadèmic, en cinc espais diferents de tres zones de la ciutat: tres ludoteques municipals i dues escoles d’educació infantil i primària públiques.

La regidora d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes ha explicat que es tracta d’un servei universal, adreçat a unitats familiars amb infants de 4 a 12 anys a càrrec, empadronades a Lleida, que no disposin puntualment de recursos adequats per a la cura dels infants. Es donarà prioritat a famílies monoparentals, mares/tutores víctimes de violències masclistes i dones en situació d'atur de llarga durada o majors de 52 anys.

Per donar-se d’alta, les famílies primer s’hauran d’inscriure a través d’un tràmit a la web de la Paeria, que es posarà a disposició el 12 d’abril. L’Ajuntament ofereix un servei d’ajut per a aquelles persones que presentin alguna dificultat per fer la inscripció online: el telèfon 973 93 02 47. (de dilluns a divendres de 08 h a 20 h.).

El projecte compta amb el finançament de la Generalitat, dins del Pla Corresponsable per al desplegament de serveis de cures a la infància, finançat alhora pel Ministeri d’Igualtat. 


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.