La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

‘Soc una nou’ de Zum-Zum Teatre commou i diverteix el públic de l’Escorxador de Lleida

Data de publicació: 13/12/2021

Guardonada amb els premis FETEN 2021 a la millor direcció i millor interpretació coral

REGIDORIA DE CULTURA, CIUTAT I TRANSICIÓ ECOLÒGICA

Buscar la bellesa, plantejar moltes preguntes, divertir, commoure són els reptes que es va proposar Zum-Zum Teatre en portar a escena “Soc una nou”, un conte suggeridor sobre un nen refugiat i els seus veïns i veïnes. Així ho va explicar el director de la companyia lleidatana, Ramon Molins, juntament amb l’autora del conte, Beatriz Osés, en la xarrada que va tenir lloc després de les dos funcions d’ahir al Teatre Municipal de l’Escorxador de Lleida. A més, hi va haver venda i signatura de llibres a càrrec de l’autora del conte.

L’espectacle es representarà de nou avui i demà amb quatre sessions escolars que ompliran l’Escorxador. En total,  prop de 350 persones hauran gaudit l’obra, guardonada amb els premis FETEN 2021 a la millor direcció i millor interpretació coral i compta amb música i pianista en directe a càrrec d’Antoni Tolmos. Està basat en el conte d’Osés, guanyador del premi Edebé de literatura infantil el 2018. Zum-Zum Teatre és una de les companyies més reconegudes al panorama nacional en teatre infantil i familiar i fa molts anys que manté viu el compromís d’explicar històries per a persones adultes a partir de 4 anys, en uns espectacles que ofereixen la màxima qualitat artística.

“Soc una nou” explica la història de l’Omar, un nen refugiat que fugint de la guerra cau d’una branca d’una noguera propietat d’una dona implacable i amargada que ha denunciat a gairebé tot el veïnat. Es tracta de l’advocada Marinetti. Però, l’Omar transforma la vida per complet d’aquesta dona amargada, que, fins i tot, per poder quedar-se amb ell, diu que és una nou i que, segons una antiga llei, tots els fruits que cauen al seu jardí li pertanyen. El jutge i el fiscal, incrèduls, escolten als testimonis. Mentrestant, l’Omar recorda com va haver de fugir d’un país en guerra i com va perdre als seus pares al mar, esperant tenir una oportunitat a la vida.

És d’un dels darrers espectacles de la programació de tardor de LaTemporada Lleida, programació estable d’arts escèniques i música dels tres equipaments municipals: el Teatre Municipal de l’Escorxador, el Teatre de la Llotja i l’Auditori Municipal Enric Granados.


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.