La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

‘L’univers en miniatura de No-No’ inaugura Cinemón Xic a la Llotja

Data de publicació: 10/10/2021

La tinent d’alcalde i regidora d’Educació, Sandra Castro, explica que l’objectiu de l’Ajuntament és contribuir que les famílies puguin treballar el tema dels valors amb els infants amb la projecció d’aquest cicle de cinema

En aquesta edició, s’incorpora la sessió de dissabtes a la tarda per arribar al conjunt de la ciutadania

REGIDORIA D'EDUCACIÓ, COOPERACIÓ, DRETS CIVILS I FEMINISMES

La pel·lícula ‘L’univers en miniatura de No-No’ ha inaugurat aquest matí la sisena edició de Cinemón Xic, el cicle de cinema en valors, que l’Ajuntament de Lleida programa a través de la Regidoria d’Educació, Cooperació Drets Civils i Feminismes i que enguany recupera les quatre sessions habituals, després que l’any passat la situació de la pandèmia obligués a fer-ne només tres, dos de les quals van ser-ho en format online per les restriccions.

La novetat d’enguany és la incorporació de les sessions de dissabte a la tarda, amb la finalitat de poder arribar al conjunt de la ciutadania.

La tinent d’alcalde i regidora d’Educació, Cooperació Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro, ha presentat el cicle de cinema als assistents a la primera de les projeccions, que enguany es realitzaran a l’Auditori 2 del Teatre de la Llotja.

Sandra Castro ha explicat que amb el Cinemón Xic, des de l’Ajuntament de Lleida es vol contribuir que les famílies puguin treballar el tema dels valors amb els infants, “perquè alguns d’ells, com la pau i la solidaritat, s’han d’anar treballant des de ben petits”. El fet de fer-ho d’aquesta forma, és perquè “el cinema és un mitjà a través dels quals els missatges poden arribar d’una manera més fàcil a la canalla, i es poden identificar i empatitzar amb els personatges que els representen”, ha dit la regidora. Tall de veu S. Castro 1

La tinent d’alcalde explica que també es vol aprofitar el Cinemón Xic per a poder treballar els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), especialment els vinculats als drets humans. Castro ha explicat que en la projecció de la pel·lícula d’avui s’ha fet èmfasi en els valors de la pau (ODS 16) i de l’equitat de gènere (ODS 5), per la qual cosa es faciliten materials a les famílies a través del web de la Regidoria, perquè un cop surten de la sessió de cinema, puguin continuar treballant a casa els continguts que han aparegut al film. Tal de veu S. Castro 2

La pròxima sessió del Cinemon Xic serà el diumenge, 17 d’octubre, a les 11 del matí, amb la projecció de la pel·lícula ‘La vida d’en carabassó’, film per a nens i nenes a partir dels 7 anys, en el qual es transmeten valors com la cura entre les persones, mitjançant l’ODS 3 Salut i Benestar / Solidaritat, i la cooperació entre les persones, mitjançant l’ODS 17 d’Aliances pels Objectius.

Les altres dues sessions seran en dissabte, a partir de les 17.30 h. El dia 20 de novembre es projectarà ‘Zog, dracs i heroïnes’, per a infants de 3 a 7 anys. Una pel·lícula que vol transmeten els següents valors: Assegurar la participació de les dones i les nenes dins la societat, trencant tòpics i estereotips de gènere mitjançant l’ODS 5 d’Igualtat de Gènere, i la cura de què estimem: mitjançant l’ODS 3 Salut i Benestar.

El cicle es clourà el dissabte 27 de novembre, a les 17.30 h, amb la projecció de ‘La Revolta dels contes’, pel·lícula per a nens a partir dels 7 anys, que va ser nominada per als premis Oscar 2018, en la qual es fa una revisió moderna i políticament incorrecte de clàssics de la literatura infantil. És una pel·lícula irreverent per a nens i nenes desperts i intel·ligents.

Els valors que transmet aquest film són la cura entre les persones, mitjançant l’ODS 3 Salut i Benestar; trencar amb els estereotips de gènere dins els contes clàssics, posar fi a qualsevol forma de discriminació i violència cap a les dones i les nenes; reconèixer i valorar la cura i el treball domèstic no remunerat; i enfortir polítiques que promoguin la igualtat d’oportunitats dins la societat a dones i nenes, mitjançant l’ODS 5 d’Igualtat de Gènere, També s’aborda la superació, individual i comunitària, dels prejudicis, mitjançant l’ODS 16 Pau, Justícia i Institucions Sòlides.

L'entrada és gratuïta amb reserva prèvia a: cooperació.paeria.cat/cinemon-xic


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.