La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

Actuació de millora ambiental del tram urbà del Segre a Lleida

Data de publicació: 10/6/2021

La Paeria impulsarà la plantació d'arbrat i plantes arbustives i l'eliminació dels macròfits que hi ha a l'aigua, gràcies a una subvenció de 60.000 euros de l'Agència Catalana de l'Aigua

REGIDORIA D'HABITATGE I TRANSICIÓ ECOLÒGICA

La Paeria engegarà una actuació de recuperació i adequació ambiental de la llera del riu Segre al seu pas per la ciutat de Lleida, que inclou l'eliminació de macròfits i la plantació de nou arbrat i plantes arbustives.

Aquesta millora serà possible gràcies a una ajuda que ha estat concedida per l'Agència Catalana de l'Aigua dins d'una convocatòria per a l'execució d'actuacions de prevenció i reparació de danys en el domini públic hidràulic de lleres de rius. L'import concedit ha estat de 60.000 euros. La setmana vinent està previst portar el contracte a licitació per a iniciar les obres pròximament.

Així, per una banda, es duran a terme plantacions d'arbres, amb 270 exemplars en diferents punts del tram del riu que discorre per la ciutat de Lleida, per tal de millorar-ne la naturalització. Les espècies elegides són el vern i el freixe de fulla petita, totes dues pròpies dels boscos de ribera. També es plantaran 1.980 arbustos, concretament tamarius i saulics.

En el marge dret es preveu la plantació arbòria en la zona més propera a l'assut de La Mitjana. Igualment es proposa la plantació de vegetació arbustiva en els trams d'escullera entre el pont de Pardinyes i la sortida del riu Noguerola.

D'altra banda, també s'actuarà per eliminar la densa massa de macròfits que s'ha desenvolupat, que dificulta la turbulència en la circulació de l'aigua i que són el substrat on es dipositen les larves de la mosca negra.

L'actuació consisteix en el tall i retirada dels macròfits del tram urbà del riu Segre amb un vehicle amfibi, una retroexcavadora mixta i un dúmper. Una vegada tallades les plantes, es retiraran i s'abassegaran en contenidors al costat del riu en contenidors i es deixaran assecar. Posteriorment es portarà a una planta de compostatge.

Es treballarà al llarg dels 1,95 km del tram més urbà del riu (entre el pont del ferrocarril i el Pont Nou), que té gran presència de macròfits, que provoquen insalubritat. Això permetrà millorar la capacitat de desguàs d'aquest tram del riu canalitzat i dificultarà la proliferació de la mosca negra.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.