La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

L’Ajuntament de Lleida ofereix 577 places d’Escoles Bressol pública per al curs 2021-22

Data de publicació: 3/5/2021

S’obren quatre noves aules per a nadons, s’amplien els horaris d’acollida i s’apliquen quotes flexibles de menjador adaptades a les necessitats de les famílies

Tarifació progressiva de les quotes generals en funció dels nivells de renda i nombre de membres de la unitat familiar

REGIDORIA D'EDUCACIÓ, COOPERACIÓ, DRETS CIVILS I FEMINISMES

El dia 6 de maig comença el període de preinscripció a la Xarxa d’Escoles Bressol Municipal de Lleida i a l’Escola Bressol Pública de La Faldeta amb una oferta de 577 places vacants (539  municipals i 38 corresponents a l’Escola Bressol La Faldeta de la Generalitat). 

La tinent d’alcalde i regidora d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro, ha visitat aquest matí les aules de nadons de l’Escola Bressol de Balàfia i ha presentat les principals novetats del proper curs escolar, que ofereix, en total, 940 places de bressol municipals per a infants de 0 a 3 anys.

Més flexibilitat atenent les necessitats de les famílies

“Aquest curs flexibilitzem alguns serveis, ampliant-los i millorant-los per tal de donar resposta a les necessitats de les famílies. Al mes de desembre vam passar una enquesta a les famílies on els preguntàvem sobre els horaris dels diferents serveis que prestàvem, cosa que ens va permetre conèixer quines eren les seves necessitats”, ha explicat la tinent d’alcalde Sandra Castro. Tall de veu 1 Sandra Castro

 

Partint d’aquestes demandes l’Ajuntament de Lleida ha creat dos modalitats d’horari -l’horari complet  i l’horari intensiu de matí-, que permet portar l’infant fins a les 12h del migdia o poder fer addicionalment el servei de menjador i recollir-lo a les 15h.

El nou curs escolar a les Escoles Bressol Municipal oferirà una major flexibilitat horària per a les famílies, amb nous horaris d’acollida a la tarda, de les 16.30h a 17h i de 17h a 17.30h, i l’avançament en l’horari d’acollida de matí, a les 7.45h (fins ara era a les 8h).

 

Aules per nadons

L’Ajuntament de Lleida obrirà quatre aules més per a nadons en el proper curs, una a l’ EBM Bordeta, una a l’EBM Pardinyes, una a l’EBM Gargot i una a l’EBM Secà, duplicant gairebé les aules existents aquest curs i sumant 24 places més per aquesta franja d’edat. Fins aquest curs n’hi havia 38.

Amb les noves places específicament per a nadons “donem resposta a a una demanda creixent per part de les famílies i és l’escolarització en l’etapa 0-1 any. La majoria de les famílies necessiten dur els seus infants a les bressol des del moment en què s’incorporen a treballar. I això era una mancança que calia esmenar”, ha destacat la tinent d’alcalde.Tall de veu 2 Sandra Castro

 

Actualment, hi ha dos aules de nadons a l’EBM de Balàfia, una a l’EBM La Mitjana, una a l’EBM Albarés,  una a l’ EBM Parc de Gardeny i dues places de nadons a les escoles petites (Sucs, Raimat, Magraners i Llívia), que comparteixen espais amb els infants d’un any.

 

Nou sistema progressiu de pagament i augment de les bonificacions

Una de les novetats més destacades de la preinscripció del curs 21-22 és l’aplicació d’un sistema de tarifació progressiu per a les quotes de les EBM que té com objectiu garantir l'equitat en l'accés de totes les famílies a l’educació 0-3.

“Volem incrementar les oportunitats dels infants, conscients que l’educació és un puntal bàsic per al desenvolupament de les persones, també en edats primerenques. És un sistema que no és nou, que parteix de la renda de les famílies i que funciona fa anys en altres grans ciutats de Catalunya. Amb la seva aplicació complim amb la recomanació del Síndic de Greuges en un informe que data de 2015”, ha detallat la tinent d’alcalde.

 

El ventall de preus de la quota d'escolarització és molt ampli i va dels 23 € en horari complet i 16,10 € en horari intensiu per a les rendes més baixes, als 200 € i 140 € per a les famílies amb rendes més elevades. Aquest seria el preu bàsic al qual cal sumar serveis com el de menjador o el d’acollida.  “Si bé iniciament hi ha 10 quotes per a cada modalitat horària, hi ha fins a 120 quotes diferenciades en funció de la situació de cada famílies i de les bonificacions que poden gaudir”, ha remarcat Castro Tall de veu Sandra Castro 3

El curs 21-22 incorpora més bonificacions per a les famílies nombroses o monoparentals (tindran un 50% de bonificació respecte al tram que els correspongui) i hi haurà descomptes addicionals del 10-15% per a famílies amb infants amb discapacitats, amb 2 o 3 fills matriculats a les EBM o que tinguin infants en acollida.

Sobre la mitjana de pagament de les famílies, Castro ha explicat que la regidoria d’Educació va es va assessorar amb els experts d’economia aplicada de la universitat i es va fer “una estimació que el cost mitjà, tenint en compte la renda de les famílies de Lleida seria sobre 111€, sense comptar bonificacions. En l’estimació per barris oscil·lava entre els 69 € en els barris amb les rendes més baixes i els 164€ dels barris amb les rendes més altes. Serà una minoria la que acabi pagant la quota més alta”.

 

Novetats servei de menjador

Fruit del treball conjunt amb la comunitat educativa de les bressol, aquest curs s’adapten les quotes del servei de menjador a les noves necessitats de les famílies, algunes derivades del teletreball. Aquest curs les famílies que ho desitgin, podran agafar la quota de mig mes (10 dinars). 

També s’han introduït millores pel que fa als menús del servei de menjador: “La dieta i el menjar dels infants de les bressol és una qüestió, per nosaltres, important i per això, per aquest curs hem introduït  millores per garantir al màxim la qualitat dels aliments amb què es fan els menús dels infants de les bressol. En la darrera licitació per al Servei de menjador s’ha incorporat que  l’empresa ha d’introduir, de forma setmanal, 3 productes de proximitat, 2 de producció integrada, 2 d’ecològics que s’especificarà en els menús que es faciliten a les famílies i tenir a disposició de l’Ajuntament la facturació corresponent dels productes amb certificació de qualitat dels productes ecològics, de producció integrada i de proximitat”, ha explicat la tinent d’alcalde. 

Cada mes hi ha una reunió per avaluar el servei amb la participació de dues directores, un representant de les famílies i personal de la Regidoria, a més d’una representant de l’empresa que ofereix el servei de menjador on es repassen totes les incidències que s’han produït en aquest període

 

Continuïtat del projecte de coeducació

La regidoria d’Educació continuarà implementant el projecte de coeducació iniciat ja aquest curs 2020-21 a través del conte “La Perruca de Luca”, que s’ha explicat als nens i nenes, després d’una formació prèvia de les educadores.  Aquest curs es van aportar contes i recursos per treballar aquests aspectes i es continuarà treballant en aquest sentit.

 

La preinscripció comença el dia 6 i s’allargarà fins al dia 21 de maig. Es podrà fer on-line o a les diferents escoles bressol de 12’00h a 13’00h i a l'Oficina Municipal d'escolarització de la Regidoria d’Educació de 9’00h a 13’30h mitjançant cita prèvia.El dia 28 de maig es publicarà la relació baremada de les places. El 31 de maig es farà el sorteig per determinar l’ordre en casos d’empat i els dies 2, 3 i 4 de juny són els terminis de reclamació. La publicació definitiva de l’alumnat admès es realitzarà el dia 11 de juny i el període de matrícula per als nous alumnes tindrà lloc de l’11 al 23 de juny.

Detall de les places vacants per al curs 21-22

 

EBM Albarés: 60

EBM Balàfia: 52

EBM Bordeta: 22

EBM Cappont: 40

EBM Centre Històric: 28

EBM Gargot: 16

EBM La Mitjana: 59

EBM Llívia: 18

EBM Magraners: 21

EBM Parc de Gardeny: 40

EBM Pardinyes: 26

EBM Raimat: 15

EBM Rellotge: 34

EBM Ronda: 39

EBM Secà: 49

EBM Sucs: 20

EBP La Faldeta: 38


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.