La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

Avança la tramitació per ampliar l'activitat logística a l'estació de mercaderies del Pla de Vilanoveta

Data de publicació: 21/4/2021

La comissió informativa de les polítiques de gestió urbanística i mobilitat elevarà al ple l'aprovació provisional de la modificació del planejament que permetrà ampliar l'estació ferroviària situada vora l'LL-11

REGIDORIA D'URBANISME

La comissió informativa de les Polítiques de gestió urbanística i mobilitat trametrà al ple l'aprovació provisional de la modificació puntual del planejament general que permetrà reactivar l'estació ferroviària situada vora l'LL-11.

L'expedient, que s'ha presentat en la reunió de la comissió del mes d'abril celebrada avui, suposa un avenç important en l'impuls d'aquesta estació, ja que "permetrà que es pugui ampliar l'espai destinat a usos ferroviaris vinculat al trànsit de mercaderies. És una operació important perquè es podrà guanyar capacitat des del punt de vista de l'emmagatzematge i, per tant, que l'estació de Vilanoveta, que durant molts anys havia estat aturada i que ara està en funcionament, pugui créixer i pugui guanyar capacitat de gestió i de trànsit de mercaderies, fet que suposa una bona notícia per Lleida", ha destacat el tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Toni Postius.

També s'ha tractat en la comissió d'avui la modificació de la qualificació del Bosquet de Palauet de la Bordeta. És una iniciativa que parteix de la comissió d'Habitatge i Transició Ecològica amb la voluntat d'incrementar la protecció urbanística i natural del Bosquet de Palauet. Amb aquest objectiu es farà una modificació del planejament perquè la zona verda de Palauet sigui qualificada de parc urbà i "guanyi en protecció des del punt de vista urbanístic", ha explicat Postius.

S'ha acordat així mateix en la comissió elevar al ple la suspensió de llicències en sòl no urbanitzable i sòl urbanitzable no delimitat per usos i obres d'instal·lacions de parcs solars i fotovoltaics, que es va deixar sobre la taula en el darrer ple per sumar consensos entre tots els grups. En la reunió celebrada avui s'ha informat de la documentació prèvia de caràcter ambiental que s'enviarà a l'Oficina tècnica d'avaluació ambiental per tal que pugui emetre l'informe corresponent. Un cop superat aquest tràmit, quan retorni a Paeria es podrà iniciar la modificació del planejament que establirà com es regula la implantació al terme municipal de Lleida d'aquests parcs solars i fotovoltaics.

Nova connexió entre l'avinguda Ciutat Jardí i el carrer Enric Farreny

En l'àmbit de planejament i gestió, s'ha informat també en la comissió d'avui de l'aprovació provisional del pla de millora que permetrà la construcció de cinc habitatges unifamiliars a Baldomer Gili i Roig i, a la vegada, urbanitzar un tram del carrer Baldomer Gili i Roig, situat a la vora de l'ETSEA. Aquesta actuació permetrà una millora en la urbanització de tot l'entorn i una nova connexió urbanitzada entre l'avinguda de Ciutat Jardí i el carrer Enric Farreny.

Pel que fa a dues propostes de resolució presentades pel grup municipal socialista, la referent a diferents actuacions al barri de la Mariola s'ha acordat debatre-la a la propera comissió per poder-hi incorporar informes de valoració econòmica de les diferents accions de la proposta. Els membres de la comissió no han admès a tràmit per urgència una segona proposta de resolució del grup socialista sobre l'article 48 del text refós de la Llei d'Urbanisme de Catalunya, que es tractarà en la propera comissió i també a la comissió de l'Horta perquè s'hi pugui pronunciar.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.