La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

Lleida recupera l’atractivitat turística durant l’atípica Setmana Santa 2021

Data de publicació: 6/4/2021

Les restriccions en clau Catalunya multipliquen el flux de persones visitants a nivells similars a l’any 2019

L’ocupació hotelera a Lleida ciutat ha estat pràcticament del 100%, tant la nit de divendres com la de dissabte

Les visites guiades que organitza Turisme de Lleida han penjat el cartell de completes en totes les seves modalitats

TURISME DE LLEIDA

L’Oficina d’Informació de Turisme de l’Ajuntament de Lleida ha donat atenció a 950 persones durant la Setmana Santa. El dia de major afluència ha estat el dissabte 3 d’abril amb 235 persones. Aquesta dada no queda tant lluny de les 386 persones registrades la mateixa data de l’any 2019, previ a la situació de pandèmia. Des del dissabte 27 de març fins al dilluns 5, l’oficina ha atès 980 persones. Fa dos anys, el nombre d’atencions va ser de 1.729, sent també el segon dissabte el que més afluència va registrar.

Pel que fa a la procedència, aquest 2021 Lleida ha estat la destinació triada, prioritàriament, per persones de les comarques de Barcelona, amb 586 visitants. En destaca un augment significatiu de visitants de Girona i d’un nombre remarcable de visites provinents de les mateixes comarques de Lleida. El 2019 la major incidència va ser de persones de la demarcació de Lleida, seguit de Barcelona i Tarragona.

Les visites guiades que organitza Turisme de Lleida han donat servei a 78 persones i, d’aquesta manera, han penjat el cartell de completes, en totes les seves modalitats. En tots els grups s’han respectat els límits d’aforament que permet la situació COVID-19 i les mesures de seguretat sanitària addicionals. Els diumenges i el divendres Sant es va oferir la Lleida City Tour; el divendres Sant, la Lleida Modernista, i el passat dissabte, la Lleida Secreta. La mitjana d’assistents ha estat de 16 persones. La major part provenien de Barcelona i de l’àrea metropolitana, i menys d’un 5% del total són d’altres procedències (Tarragona i Girona).

De la seva banda, el recinte del Castell Templer de Gardeny ha superat les previsions i ha estat visitat per 295 persones, amb especial èxit de convocatòria el dissabte dia 3 d’abril. En aquest emblemàtic entorn de la ciutat, altres 86 persones es van distribuir en les 5 vistes guiades que es van dur a terme.

La ciutat ha recuperat el pols de l’atractivitat turística

L’ocupació hotelera a la ciutat ha tornat a xifres d’abans de la pandèmia fins al punt que l’ocupació de les nits de divendres i dissabte ha estat pràcticament al 100%. En aquesta mateixa línia, el tinent d’alcalde i president de Turisme de Lleida, Paco Cerdà, ha volgut posar de manifest que “la Setmana Santa 2021, a la ciutat, ha certificat dies de gran afluència de persones visitants amb la progressiva reactivació a la restauració i als establiments hotelers. I també s’ha de valorar com a iniciativa molt positiva de gran acollida l’ampliació de visites guiades”. Cerdà ha insistit en què “ha estat clau una bona planificació i que s’ha sabut treballar per oferir diversitat d’elements que han resultat atractius per les persones visitants”.  


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.