La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

La Paeria facilita un nou canal per compartir informació i analitzar els fets produïts a l’Aula

Data de publicació: 4/4/2021

Ha creat un correu electrònic per sol·licitar declarar voluntàriament a la Comissió Especial de l’Aula de Teatre de Lleida. Se suma a les diverses eines habilitades per denunciar amb seguretat i confidencialitat situacions de discriminació, assetjament o abús sexual

REGIDORIA D'EDUCACIÓ, COOPERACIÓ, DRETS CIVILS I FEMINISMESVersió de la notícia per imprimir

Compartir:


L’Ajuntament de Lleida facilita un nou canal de comunicació per recopilar informació que ajudi a analitzar els fets produïts a l’Aula de Teatre de Lleida. Ha habilitat un correu electrònic per sol·licitar declarar voluntàriament a la Comissió Especial de l’Aula. Les persones que vulguin fer-ho i compartir informació amb la Comissió poden enviar la seva sol·licitud a comissioaula@paeria.cat. Aquest òrgan té per objectiu l’elaboració d’un informe que estudiarà els fets produïts en relació a les mesures que s’han d’adoptar. Aquestes mesures impliquen valorar els mecanismes de reparació a les víctimes d’abusos, les eines de suport a la comunitat educativa per prevenir i denunciar possibles casos, o la revisió de la concessió administrativa que permeti un major control a l’administració, entre d’altres.

El nou correu electrònic és una acció més en aquesta direcció. Després d’aprovar-se al ple municipal, la Comissió Especial de l’Aula de Teatre es va constituir al gener. Està presidida per Margarida Troguet, membre fundadora de l’Aula i actual presidenta del CONCA (Consell Nacional de la Cultura i de les Arts de Catalunya). La comissió està integrada per professionals de diferents àmbits. La seva posada en marxa mostra un ferm compromís per part de l’equip de govern per actuar amb responsabilitat, per crear entorns segurs i per evitar que es torni a repetir i qualsevol tipus de violència.

Des de l’estiu, la Paeria té activada l’aplicació Co-resol per denunciar amb seguretat i confidencialitat situacions de discriminació, assetjament o d’abús sexual. Es pot fer identificant-se o anònimament. L’app es pot utilizar per rebre ajuda, assessorament i/o acompanyament. Aquesta eina innovadora es pot descarregar gratuïtament al dispositiu mòbil. És una eina per a les tres escoles municipals artístiques (l’Aula, el Conservatori i Escola de Música i l’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol). Les denúncies també es poden fer arribar per correu electrònic o adreçant-se a les i els professionals dels centres educatius, que actuaran d’acord als protocols establerts, que ajuden a detectar i comunicar casos, així com a prevenir situacions de maltractament o qualsevol altra forma de violència.

Igualment, la Bústia Ètica i de Bon Govern és un altre instrument que permet recollir possibles denúncies relatives a l’Aula. El tràmit garanteix poder-ho fer de manera anònima. 


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.