La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

El nou mapa escolar de primària a Lleida es regeix per la proximitat, la continuïtat i l’equitat

Data de publicació: 18/2/2021

La proposta revisa en profunditat el mapa vigent, que era del 2006, i té com a un dels propòsits principals reduir la segregació, a infantil i primària, a la ciutat

L’equip de govern atén el compromís de tenir el nou disseny que s’utilitzarà per fer la preinscripció del curs 2021-2022

REGIDORIA D'EDUCACIÓ, COOPERACIÓ, DRETS CIVILS I FEMINISMES

Lleida té un nou mapa escolar de primària. El Departament d’Educació i la Paeria han presentat el nou mapa en la reunió d’avui del Consell Escolar Municipal. Els criteris que regeixen la nova zonificació són la proximitat i les agrupacions naturals de barris. També s’ha buscat l’equilibri de la tipologia de centres. La proposta té especial rellevància donat que la darrera modificació del mapa és del 2006 (de fa 15 anys) i que un dels propòsits principals és contribuir a reduir la segregació escolar existent a infantil i primària a la ciutat.

El nou mapa queda definit amb les següents zones (mapes adjunts):

- Zona Balàfia, Pardinyes i Secà.

- Zona Mariola, Camp d’Esports i Ciutat Jardí

- Zona Centre.

- Zona Cappont

- Zona Magraners.

- Centre de l’extraradi: les famílies que visquin a les partides properes a les escoles podran entrar amb 30 punts, la resta de famílies del nucli urbà accediran en igualtat de condicions amb 10 punts.

El paer en cap, Miquel Pueyo, i la tinent d’alcalde i regidora d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro, juntament amb el director dels serveis territorials d’Educació, Carles Vega, han detallat l’adaptació del nou mapa, que s’ha elaborat conjuntament. L’alcalde ha remarcat que un dels principals motius és reduir l’elevat grau de segregació escolar. 

El paer en cap ha remarcat que s’han fet agrupacions més naturals de barris i que, quan ha estat possible, s’ha intentat respectar o mantenir els límits naturals. En alguns casos, no es mantenen perquè hi ha necessitat de places educatives o per garantir la diversitat d'oferta. Un altre aspecte que s’ha tingut en compte, quan ha estat possible, és que a les zones hi hagués oferta variada amb centres ordinaris, d'alta complexitat i concertats. La tinent d’alcalde ha presentat el mapa que afecta l’educació infantil, de 0 a 3 anys, que ha estat elaborat per la Paeria. El pròxim pas serà treballar el de secundària. La proposta s’utilitzarà per fer la preinscripció del curs 2021-2022.

En el decurs del Consell Escolar Municipal s’ha presentat el resum executiu de l'estat de la segregació de Lleida. És el primer document important a partir del qual treballarà el grup de treball de la comissió de segregació creada. que es reactivarà. La previsió és que properament es programin presentacions públiques sobre l'informe. En aquest sentit, s’han posat sobre la taula algunes iniciatives de cara a la preinscripció escolar per incentivar que les famílies es quedin al seu barri.

La reunió del Consell ha comptat amb l'assistència dels representants dels pares i mares, de mestres i professorat, de l'alumnat, de directors dels centres públics i privats concertats, del personal d’administració i serveis, i dels sectors no garantits -com sindicats, les escoles municipals, etc.-, així com dels representants dels grups polítics municipals. 


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.