La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

El Consell General d'INNO4AGRO marca les línies de treball d'aquest projecte europeu pel 2021

Data de publicació: 21/1/2021

L'inici de les obres de l'edifici Agrolivinglab, la posada en marxa del Global Forest Biodiversity Initiative, la plataforma Turisme 360º i el hub de la Digitalització Agroalimentària, seran les principals accions que desenvoluparà

El Paer en Cap, Miquel Pueyo, ha presidit avui la trobada telemàtica i ha destacat l'aposta de la Paeria per aquest projecte d'innovació tecnològica per impulsar la competitivitat del sector agroalimentari de Lleida

PARC CIENTÍFIC

El projecte europeu INNO4AGRO "Ecosistema Innovador per a un Sector Agroalimentari intel·ligent", que lidera l'Ajuntament de Lleida, ha celebrat avui de forma telemàtica la reunió del seu Consell General, en la qual s'han repassat les accions dutes a terme durant l'any 2020 per part dels socis del projecte, marcades per l'impacte la pandèmia de la Covid-19, i s'han plantejat les que s'abordaran durant el 2021.

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha presidit la trobada i ha remarcat el suport de la Paeria a INNO4AGRO que és "una de les apostes estratègiques més importants que fa Lleida i el conjunt de les Terres de Ponent per a potenciar la modernització i la competitivitat del sector agroalimentari a partir d'un dels nostres puntals, com és el Parc Científic i Tecnològic de Gardeny".

Una de les accions clau que s'abordaran durant el 2021 seran les obres de rehabilitació de l'antic edifici de Capitania d'Artilleria del Parc Científic perquè aculli el nou Agrolivinglab, un laboratori d'innovació agroalimentària destinat a la promoció de la innovació i la transferència tecnològica. Les obres, que compten amb el suport financer de la Diputació de Lleida amb 400.000 euros, s'iniciaran a la primavera. Malgrat que inicialment la licitació dels treballs ha quedat deserta, l'alcalde ha garantit que s'està revisant el projecte per tornar-lo a licitar tan aviat com sigui possible.

De la resta d'accions previstes durant l'any 2021, destaca la nova iniciativa pilot per a la recerca de solucions als reptes del sector agroalimentari de l'ecosistema d'INNO4AGRO amb una col·laboració conjunta entre empreses del sector productiu i centres de coneixement del territori. Aquesta acció s'emmarca dins l'Operació 4 del projecte INNO4AGRO, a càrrec de l'Ajuntament de Lleida.

Per part de la UdL, s'ha destacat la posada en marxa durant el 2020 del "Global Forest Biodiversity Initiative", la major base de dades internacional amb informació sobre boscos, amb 30 milions d'arbres de 100 països, i que té el seu principal centre a la Universitat de Lleida. També s'ha ressenyat el funcionament de la Planta Pilot de Tecnologia dels Aliments, que dona servei a empreses per al desenvolupament de projectes agroalimentaris i té convenis i projectes en curs amb empreses per a l'elaboració de plats i productes alimentaris diversos.

Per la seva banda, Turisme de Lleida està treballant per desenvolupar un producte de natura com a oferta transversal que vinculi diferents zones del territori amb una gran diversitat de productes turístics. D'aquesta manera, s'estan dissenyant, en el marc del projecte Inno4Agro, diferents productes i paquets turístics en dues grans tipologies: enogastronomia i activitats a l'aire lliure, amb diferents propostes d'escapades i rutes de senderisme interpretatiu, per exemple, a l'Horta de Lleida.

Aquest nou conjunt de rutes enllaça directament amb la Plataforma Turisme 360º que implementarà Turisme de Lleida, i servirà per reforçar prestacions i utilitats tecnològiques (sistema de monitoratge del comportament de la demanda, elements de gamificació, entre altres).

Finalment, des del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida, que participa activament en el Grup Promotor de l'Oficina Tècnica per a la transformació econòmica de les Terres de Lleida, Pirineu i Aran 2020-2027 promogut i coordinat per la Diputació de Lleida, s'està treballant en la consolidació d'un hub de la Digitalització Agroalimentària. Serà un punt de connexió entre empreses i entitats proveïdores de solucions en Tecnologies de la informació i la Comunicació i empreses agroalimentàries i altres amb necessitats de digitalització i, al mateix temps, un node amb altres centres, com el futur Digital Innovation Hub de Catalunya i altres d'àmbit de digitalització agroalimentària, a més de coordinar el grup de treball d'aquesta.

Pel que fa a les activitats executades durant l'any 2020, que han hagut d'adaptar-se al format virtual i, en algun cas, reorientar a causa de la pandèmia, destaquen la celebració del primer esmorzar d'innovació "Breakfast4Inno" al Parc Científic, la realització de diferents jornades tècniques i debats, com el 3r Fòrum Agroalimentari SER Ràdio Lleida i Inno4Agro, la participació en el programa SER Empresaris de la cadena SER i les Jornades i Converses d'Innovació en el marc de la Fira de Sant Miquel 2020, en format virtual.

La trobada ha comptat també amb la participació de la tinent d'alcalde Anna Campos, la regidora Mariama Sall i els representants de la resta de socis i empreses col·laboradores.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.