La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

‘La Lleida bombardejada: del 2 de novembre de 1937 al 3 d’abril de 1938’, nou itinerari per a la recuperació de la Memòria Democràtica

Data de publicació: 22/11/2020

L’historiador Marc Macià Farré guiarà els assistents pel recorregut virtual, que tindrà lloc el dissabte vinent al Mercat del Pla

REGIDORIA D'EDUCACIÓ, COOPERACIÓ, DRETS CIVILS I FEMINISMES


Versió de la notícia per imprimir

Compartir:


L’Ajuntament de Lleida organitza pel dissabte, 28 de novembre, un nou itinerari per a la Recuperació de la Memòria Democràtica. El Departament de Drets Civils ha preparat la ruta virtual per la “Lleida bombardejada: del 2 de novembre de 1937 al 3 d’abril de 1938”, un acte que tindrà lloc al Mercat del Pla, a les 7 de la tarda, i serà guiat per l’historiador Marc Macià Farré. 

Lleida fou brutalment bombardejada per l’exèrcit franquista, amb el suport de les forces del nazisme alemany i del feixisme italià, al llarg de 1937 i 1938. Precisament, el 2 de novembre de 1937 es va produir un dels bombardeigs més mortífers i destructors que va patir la ciutat, del qual actualment hi ha fins a 210 víctimes documentades. D’aquestes, les més colpidores van ser la cinquantena d’alumnes del Liceu Escolar, símbol de la renovació pedagògica local, i el farmacèutic Gabriel Pernau, immortalitzat per Agustí Centelles amb la seva esposa, Maria Riu, agenollada davant del seu cadàver.

La ruta/xerrada explora tots aquests escenaris de la Guerra Civil a Lleida i proposa resseguir la trajectòria dels bombardeigs a la ciutat per comprendre’n l’abast de la destrucció en el seu context històric.

Les persones que vulguin participar en l’activitat hauran de fer una inscripció prèvia i portar mascareta durant tot l’acte, així com mantenir les distàncies de seguretat. Hi haurà hidrogel per a les persones que vulguin utilitzar-lo.

La inscripció es pot fer a través del Centre Excursionista de Lleida, al telèfon 973242329 o a l'adreça de correu electrònic cel@cel.cat, o a Memòria Democràtica-Ajuntament de Lleida, al tel. 973700457 o a l'a/e: memoriademocratica@paeria.cat.

L’acte està organitzat per l’Ajuntament de Lleida, a través de l’àrea de Memòria Democràtica i compta amb la col·laboració del Centre Excursionista de Lleida.  


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.