La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

La Paeria signa un conveni amb els Col·legis d’Arquitectes i Aparelladors perquè col·laborin amb les Inspeccions Tècniques d’Edificis a Lleida

Data de publicació: 20/11/2020

L’acord contempla que assumiran de forma subsidiària les revisions dels edificis de més de 45 anys, quan no les efectuïn els seus propietaris o quan s’hi detectin deficiències 

REGIDORIA D'URBANISMEVersió de la notícia per imprimir

Compartir:


L’Ajuntament de Lleida ha signat un conveni de col·laboració amb els col·legis professionals d'Arquitectes de Catalunya i el d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers de l'Edificació de Lleida, per tal de dur a terme de forma subsidiària les Inspeccions Tècnics d'Edificis que marca la normativa de la Generalitat. Es faran en els edificis de més quaranta cinc anys que encara no les han passat per pròpia iniciativa o quan es detectin deficiències tècniques que així ho aconsellin. 

La Paeria durà a terme inicialment una campanya d’informació i sensibilització, que inclourà l’enviament de cartes a tots els propietaris i propietàries per tal que coneguin la normativa i estiguin al cas de l’obligatorietat de passar les inspeccions, així com d’efectuar les obres de manteniment necessàries per a garantir el bon estat dels seus edificis. Paral·lelament, a requeriment de l’Ajuntament, s’engegaran les inspeccions subsidiàries amb els tècnics des col·legis i, si s’escau, es dictaran les corresponents ordres d’execució per a fer les obres de millora que siguin necessàries.

En el cas del Centre Històric, a més, s’han instruït prop d’un centenar d’expedient que es notificaran properament, on es requereix a les propietats dels edificis que hauran de passar les Inspeccions Tècniques dels Edificis.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és verificar el bon estat dels edificis, promoure les obres de rehabilitació i disposar d’una diagnosi acurada del parc d’edificis de la ciutat. “Actualment tenim a la ciutat milers d’habitatges que no han passat aquestes inspeccions i creiem que és molt important dur a terme aquesta tasca preventiva per anar promovent petites actuacions de rehabilitació, que en el futur poden evitar problemes molt més greus. La col·laboració amb els Col·legis professionals, que també ens ajudaran a agilitzar la tramitació de llicències, serà molt important per poder dur a terme les inspeccions de forma ràpida i efectiva”, ha explicat el primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius.

L'acord ha estat signat per l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo i París, el president de la Demarcació de Lleida del COAC, Víctor Pérez-Pallarès i Luque, i el president en funcions del CAATEELL, Josep Torres i Massot, i tindrà una vigència de dos anys. Mitjançant aquest acord, els Col·legis Professionals col·laboraran en la realització de les tasques encarregades contractant les persones tècniques col·legiades.

El conveni també estableix que, un cop duts a terme els informes sobre les inspeccions tècniques dels edificis, per al foment del deure de conservació, manteniment i rehabilitació, així com els informes de diagnosi estructural o altre tipus de proves, si és el cas, aquests seran lliurats a l'Ajuntament per tal que a la vista del seu contingut procedeixi a adoptar les resolucions pertinents. En cas de detectar la necessitat d’una actuació de caràcter immediat o en els casos en els que l’Ajuntament hagi d’intervenir amb caràcter subsidiari, es podrà encomanar la direcció tècnica mitjançant el col·legi professional corresponent per tal que aquest designi els tècnics encarregats de les esmentades actuacions.  


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.