La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

L'Ajuntament de Lleida inicia les obres de renovació dels dos ascensors que connecten el Canyeret amb la Seu Vella

Data de publicació: 3/6/2020

Dilluns vinent dia 8 s'interromprà el pas pel començament de l'obra, que estarà llesta per les Festes de Tardor i que té un pressupost de 270.000 euros

Turisme de Lleida senyalitza els itineraris alternatius per l'accés a la Seu Vella

REGIDORIA D'URBANISME

L'Ajuntament de Lleida inicia dilluns vinent dia 8 de juny les obres de renovació dels dos ascensors que connecten la zona del Canyeret amb la Seu Vella. A partir d'aquest dia, ja no es podran fer anar aquests elevadors i els usuaris i usuàries hauran de fer anar els itineraris alternatius que senyalitzarà Turisme de Lleida.

Aquests dos ascensors són d'ús freqüent tant per lleidatans i lleidatanes que accedeixen al Turó de la Seu Vella com per turistes, però el seu envelliment i les avaries freqüents que pateixen, provocades principalment per actes vandàlics, fan necessària la substitució d'aquests equipaments, en funcionament des de setembre de l'any 1992.

A causa de la seva antiguitat i al fort desnivell de 32 metres que han de superar amb només una parada intermèdia cal una reforma integral de la instal·lació, que també s'aprofitarà per renovar el subministrament elèctric i introduir millores d'eficiència energètica que ajudin a reduir-ne el consum. Els nous ascensors tindran una càrrega útil de 1.200 quilograms (16 persones com a màxim) i una velocitat nominal d'1,6 metres per segon.

Ascensors antivandàlics i videovigilats

A més d'incorporar totes les mesures de seguretat pròpies d'aquestes instal·lacions, el projecte fa un èmfasi especial en les mesures de protecció antivandàliques, per mirar de minimitzar les incidències i avaries. A més, per tal de garantir la seguretat tant dels usuaris i usuàries com del mateix equipament, i tenint en compte que està obert al públic de forma permanent, s'ha previst la instal·lació d'un sistema de seguretat amb vídeo vigilància per la zona d'entrada/sortida dels ascensors, així com al mateix recinte.

El dia 8 s'inicien les tasques prèvies de seguretat i salut preparatòries de les obres, mentre que serà dilluns següent, 15 de juny, quan comencin les obres en si. Està previst que els ascensors puguin tornar a estar operatius per la celebració de les Festes de la Tardor, al setembre.

El primer tinent d'alcalde Toni Postius ha explicat que aquesta és una actuació necessària i prioritària donat que és un "equipament essencial per a la connexió entre la ciutat i el Turó de la Seu Vella". Postius ha explicat que estava previst iniciar l'obra ja fa setmanes però la crisi de la Covid- 19 la va aturar. S'ha optat per fer-les ara per reduir les possibilitats que un rebrot a la tardor pugui obligar a aturar-les.

Les obres de substitució dels dos ascensors tenen un pressupost de 270.000 euros i van a càrrec de la UTE Reforma Ascensors Seu Vella.

Senyalització dels itineraris

La regidoria d'Urbanisme ha treballat aquesta actuació en coordinació amb Turisme de Lleida. D'aquesta manera, s'han preparat uns cartells que detallen el recorregut perquè tant els residents com els visitants puguin veure les diferents rutes que els permeten accedir a peu al Turó de la Seu Vella, ja sigui des de l'ascensor en obres, com des de l'oficina d'informació turística del carrer Major.

A la plaça Sant Joan ja s'indicarà que l'ascensor està en obres i un cop s'arribi allí es trobaran amb el cartell detallant el recorregut per poder pujar al Turó: Des de la Ronda de la Seu Vella direcció c/ Sant Andreu passant per davant la plaça Wifred I i a la porta del Lleó es tornaran a trobar el cartell per continuar seguint l'itinerari pujant les escales que hi ha als jardins Pompeu Fabra i així accedir al conjunt monumental de la Seu Vella.

També hi haurà una segona senyalització que començarà des de l'oficina de turisme (c/ Major, 31) des d'on es pujarà pel c/ Cavallers (es reforçarà la senyalització amb un cartell a l'altura del Parador pensat per tots els visitants que surtin des d'allí) i al c/ dels Gràmatics concretament al Mercat del Pla, se n'afegirà un altre que senyalitzarà l'accés per les escales de la Plaça Wifred I, continuant per les del jardí Pompeu Fabra fins a arribar al Turó.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.