La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

La Paeria posa en marxa el desenvolupament del sòl industrial de Torreblanca-Quatre Pilans

Data de publicació: 19/5/2020

Després de més de 10 anys, s’inicien les gestions per redactar-ne el Pla Director Urbanístic, que dotarà Lleida amb més de 800 hectàrees de sòl industrial en una zona geogràfica d’alt valor estratègic

Aquest important avenç s’emmarca en la voluntat del govern municipal de promoure la industrialització de la ciutat per donar oportunitats laborals a professionals de Lleida i d’altres indrets, ha destacat el primer tinent d’alcalde, Toni Postius

REGIDORIA D'URBANISMEVersió de la notícia per imprimir

Compartir:


La Comissió de Polítiques de la Gestió Urbanística i de la Mobilitat de la Paeria té previst aprovar demà un informe favorable per tal de sol·licitar a la Generalitat de Catalunya la formulació del Pla director d’activitat econòmica del polígon industrial de Torreblanca-Quatre Pilans i Moredilla. Es tracta d’un pla urbanístic d’àmbit supramunicipal i de gran rellevància econòmica, ja que permetrà desenvolupar un gran sector industrial de 800 hectàrees de superfície, que el govern de la Paeria considera clau per avançar en la política de promoció del teixit industrial de Lleida.

Les converses mantingudes els darrers mesos des de la regidoria d’Urbanisme amb el Departament de Territori i Sostenibilitat han permès desbloquejar aquest gran projecte, que havia quedat paralitzat, tot i la necessitat palesa de sòl industrial a Lleida. El 17 de novembre de 2009, la Comissió d’Urbanisme de Catalunya va acordar informar favorablement el caràcter estratègic i territorial d’aquest sector, promogut conjuntament per l’Institut Català del Sol i l’Ajuntament de Lleida, però des d’aleshores no s’havia fet cap més pas en aquest sentit i en aquest moment el sòl està qualificat encara com a rústic. L’acord que desbloquejarà aquesta situació serà sotmès a l’aprovació del ple de l’Ajuntament de Lleida d’aquest mes de maig.

La petició de redacció del Pla Director Urbanístic es farà de forma conjunta entre els municipis de Lleida, Bell-lloc d’Urgell i Els Alamús, en tractar-se d’un projecte supramunicipal que inclou terrenys de tots tres municipis. El document de planejament inclourà així el polígon logístic d’iniciativa privada situat en el límit dels tres termes municipals al costat de la carretera LL-11 i que comptarà amb una terminal ferroviària de transport de mercaderies.

Sumant tots dos polígons, aquesta actuació dotarà a la ciutat de Lleida en els pròxims anys de més de 800 hectàrees de nou sòl industrial la zona est del terme municipal, en un espai d’alt valor estratègic per les seves bones comunicacions, ja que està situat entre les carreteres A-2, LL-11 i N-240, i les vies fèrries R12 Lleida-Barcelona i R14 Lleida-Tarragona.

La redacció del Pla Director Urbanístic tindrà en compte l’actual demanda de sòl industrial i logístic i podrà adaptar les característiques dels diferents polígons a les necessitats dels diferents sectors econòmics. 

Una fita per fer Lleida més capital

El primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme Toni Postius ha destacat que “no fa ni un any em vaig posar públicament com a objectiu prioritari el desenvolupament d'una vegada per totes el polígon de Torre Blanca-Quatre Pilans, així com donar suport a iniciatives privades de sòl industrial vinculades a l'àmbit logístic, que poden crear centenars de llocs de treball qualificats i que, en definitiva, ens han de permetre poder créixer com a ciutat”. “Hi hem treballat des del primer dia que som a govern i aquest és un pas de gran transcendència per aconseguir-ho. Estem molt satisfets perquè amb fites com aquesta aconseguirem fer de Lleida la capital que hem d’aspirar a ser”, ha afirmat Postius.

El regidor ha assegurat que “sempre he tingut com a objectiu la industrialització de Lleida, que ha de permetre la implantació a la ciutat d’empreses multinacionals que aportin valor afegit a l'economia lleidatana, que atreguin talent forà, que retinguin el propi i que permetin el retorn de professionals que han hagut de marxar per falta d'oportunitats i que desitjarien tornar”.

Aquest nou sòl industrial s’afegirà als creixements previstos als sectors SUR35 i SUR41 del Polígon dels Frares i a la zona planificada d’ampliació del Polígon del Segre. 


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.