La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

Els autobusos de Lleida incorporen noves mesures de protecció sanitària enfront de la Covid-19

Data de publicació: 12/5/2020

Els conductors disposen de mampares de protecció i s'han instal·lat datàfons per permetre el pagament dels bitllets senzills només amb targeta

Es manté la prohibició de pujar al vehicle sense mascareta, la restricció al 50% de la capacitat dels vehicles i a l'ús de seients contigus

REGIDORIA DE MOBILITAT, VIALITAT, TRÀNSIT I HORTA

La flota d'Autobusos de Lleida que està activa durant la fase d'alarma per l'epidèmia sanitària per la Covid-19 disposa des d'avui de noves mesures de protecció, per tal de garantir el necessari distanciament entre els usuaris i amb el conductor.

Així, els autobusos disposen de mampares als llocs de treball dels conductors, que permeten evitar el contacte directe amb els usuaris. Això permet que els usuaris puguin tornar a accedir al vehicle per la porta davantera, en lloc de les posteriors com s'estava fent des de l'inici de l'alerta sanitària.

A més, s'han instal·lat datàfons que permetran als usuaris que no disposin de les targetes multiviatge fer el pagament dels bitllets senzills. De fet, per evitar el contacte que suposa l'ús de diners en metàl·lic, només s'admetrà el pagament amb targeta. La implantació dels datàfons als autobusos és una mesura pionera en tot l'estat espanyol i per la qual ja s'han interessat altres ciutats, per tal de poder-la implantar també al seu territori.

El primer tinent d'alcalde, Toni Postius, i el regidor de Mobilitat, Vialitat, Trànsit i Horta, Joan Ramon Castro, han visitat avui un dels vehicles que ja incorpora aquestes mesures i han destacat la importància de garantir les mesures de prevenció sanitària i epidemiològica perquè tothom que ho necessiti pugui seguir fent anar el transport públic amb normalitat.

Mascareta obligatòria i aforament limitat

D'altra banda, segueixen vigents la resta de mesures posades en marxa per la normativa estatal, com són l'obligatorietat de l'ús de mascaretes a tot el transport públic i la limitació de la capacitat dels vehicles al 50%. Actualment, els usuaris estan complint amb aquesta limitació sense incidències i també es respecten les limitacions d'ús de seients contigus.

L'Oficina d'Atenció al Client d'Autobusos de Lleida-Moventis també ha implantat mesures per garantir la protecció sanitària de treballadors i usuaris, com és la instal·lació també de mampares de separació i de marques a terra per garantir la distància de seguretat a la cua. A més, cada cop que s'hi recarregui una targeta, es facilitarà una mascareta de protecció.

Les línies d'Autobusos segueixen funcionant amb una reducció de freqüències, per tal d'adaptar-se a la reducció de la mobilitat que imposa el decret d'alarma per la Covid-19. Està previst anar incrementant el servei a mesura que es vagin superant les diferents fases de restriccions i s'informarà els usuaris de les novetats.


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.