La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

L’Ajuntament de Lleida instal·larà una càmera de control de temperatura al pavelló Agnès Gregori

Data de publicació: 29/4/2020

Ha estat cedida de forma gratuïta per l’empresa Seguretat i Control 24h SL i s'integrarà al Sistema Operatiu de Ciutat

REGIDORIA D'URBANISME

L’Ajuntament de Lleida ha acceptat la cessió d’una càmera tèrmica efectuada per l’empresa lleidatana Seguretat i Control 24h SL. Aquest dispositiu permet controlar la temperatura de les persones per detectar si tenen febre i poder identificar així més fàcilment als pacients de Covid-19 simptomàtics.

La gestió per incorporar aquest dispositiu s’ha dut a terme des de la regidoria d’Urbanisme i d’acord amb la regidoria de Salut, s’ha decidit instal·lar-lo provisionalment al pavelló Agnès Gregori, que actualment està funcionant com a equipament sanitari per acollir persones sense sostre durant el confinament decretat per l’emergència sanitària de la Covid-19.

“És una bona oportunitat per poder integrar el funcionament d’aquesta tecnologia a l’Ajuntament. En un futur, quan l’emergència sanitària estigui superada, servirà per altres usos del dia a dia”, ha explicat el primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Toni Postius. “També cal fer un agraïment sincer i especial a l’empresa SIC 24, que ha posat a disposició de la Paeria aquest dispositiu per contribuir a fer front a la crisis sanitària i econòmica per la que estem passant i passarem en els propers mesos. Aquesta càmera estarà a disposició doncs de la institució per aquells usos que siguin necessaris”, ha afegit.

Es tracta d’un equip model Dahua BF5421-T, que té un valor de 14.917,94 euros, tot i que la Paeria el rebrà sense cost, gràcies a la cessió desinteressada d’aquesta empresa per tal de col·laborar en la lluita contra la pandèmia. És un sistema tecnològic complet d’altes prestacions i molt alta fiabilitat per a poder mesurar la temperatura corporal en humans.

L’equip incorpora les diferents peces necessàries per al seu correcte funcionament, com són la càmera tèrmica DH-TPC-BF5421-T; el Blackbody JQ-D70Z per a la mesura de temperatura amb més precisió; dos trípodes VCT-999; els connectors RQW026-00 per connectar els trípodes a les càmeres; i la gravadora de vídeo de xarxa DHI-NVR5216-16P-I per a aplicacions de vigilància de vídeo IP.

Aquesta solució s’integrarà al Sistema Operatiu de Ciutat, perquè pugui nodrir-se de dades anonimitzades que ajudin en l'elaboració de futurs estudis epidemiològics. El Sistema Operatiu de Ciutat també compta amb el mòdul d’IA que podrà permetre generar models predictius. Systam City és el programari que sustenta el Sistema Operatiu de Ciutat.

L’Ajuntament de Lleida agraeix a l’empresa Seguretat i Control 24h SL la seva ajuda mitjançant la cessió gratuïta d’aquest equipament tecnològic per contribuir a la lluita contra l’epidèmia de la Covid-19.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.