La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

L’Ajuntament de Lleida facilita la contractació de temporers per a la Campanya de la Fruita 2020

Data de publicació: 19/4/2020

Les regidories d’Ocupació i Responsabilitat Social, Cooperació i Drets Civils i Joventut editen un cartell en deu idiomes sobre com s’han de tramitar les sol·licituds de feina a través de l’IMO i el SOC

La informació va especialment dirigida als joves, després que el real decret del Govern hagi autoritzat la contractació de menors no acompanyats tutelats, així com dels joves immigrants de 18 a 21 anys que, malgrat no disposar de permís de treball, tenen el permís de residència

OCUPACIÓ

Les regidories d’Ocupació i Responsabilitat Social, Cooperació i Drets Civils i Joventut de l’Ajuntament de Lleida han elaborat diferents cartells informatius per facilitar la contractació de treballadors temporers per a la campanya de la fruita d’aquest any.

La crisi que està generant l’alarma sanitària per la Covid-19 en l’economia i, en especial, en el sector frutícola, de tanta importància per a Lleida, ha generat la coordinació de les diverses regidories i els agents socials (sindicats i empresaris agrícoles) per poder pal·liar els efectes negatius de la pandèmia.

Una de les iniciatives que s’ha impulsat és l’edició d’un cartell informatiu en deu idiomes, per facilitar la contractació de temporers. Aquesta divulgació, malgrat ser generalista, va adreçada especialment a la gent jove.

La Regidoria de Joventut ha tingut en compte les modificacions sobre la contractació laboral introduïda en el real decret aprovat pel Govern, que legalitza els contractes de menors no acompanyats tutelats i els dels immigrants de 18 a 21 anys que no disposen del permís de treball, malgrat tenir el de residència, per promoure aquesta iniciativa, en la qual hi ha la intervenció de la Regidoria d’Ocupació, a través del Servei d’Intermediació de l’IMO. Aquest és l’òrgan municipal que s’encarrega de tramitar les sol·licituds a cooperatives i empreses agràries que presenten les ofertes de treball.

La informació també contempla l’adreça del Servei d’Orientació de Catalunya, que és una altra via per tramitar ofertes i demandes laborals.

Per la seva part, la Regidoria de Cooperació i Drets Civils s’ha fet càrrec de la traducció del cartell informatiu (anglès, àrab, búlgar, castellà, català, francès, portuguès, romanès, rus i xinès), tasca en la qual han col·laborat alumnes voluntaris dels Tallers de Coneixements Lingüístics del Servei d’Acollida Municipal. 


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.