La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

La Paeria enfortirà la cooperació amb el Fruitcentre

Data de publicació: 2/3/2020

El paer en cap, Miquel Pueyo, ha visitat avui les instal·lacions de l’IRTA al Parc Científic de Gardeny, on ha pogut conèixer la tasca investigadora que s’hi du a terme

ALCALDIA

El paer en cap, Miquel Pueyo, ha visitat aquesta tarda les instal·lacions del Fruitcentre de Gardeny, el centre de recerca d’excel·lència en l’àmbit de la fruita de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA). El director general de l’IRTA, Josep Usall, i el delegat institucional de l’IRTA a les Terres de Lleida i el Pirineu, Joan Girona, han rebut a l’alcalde i li han mostrat les instal·lacions del Fruitcentre.

Pueyo, que ha estat acompanyat en la visita per la tinenta d’alcalde i regidora de Govern Obert i Qualitat Democràtica i Institucional, Jordina Freixanet, ha pogut conèixer els diferents espais d'aquest equipament i la feina que duen a terme els grups de recerca que en formen part, en els àmbits dels conreus extensius, la postcollita, la fructicultura, el laboratori de l’ús eficient de l’aigua en agricultura i el laboratori de cultius in vitro, de la mà dels respectius caps de programa.

A continuació, el paer en cap ha mantingut una reunió amb l’equip directiu de l’IRTA, per aprofundir en les vies de col·laboració de l’Ajuntament amb aquesta institució, que depèn de la Conselleria d’Agricultura. Pueyo ha destacat l’alt nivell de recerca i d’aplicació de noves tecnologies a l’àmbit del sector primari i la salut que ofereix el Fruitcentre i ha indicat que la Paeria té intenció d’enfortir la cooperació amb l’IRTA i promoure la seva relació amb els diversos àmbits socioeconòmics de Lleida. Alguns dels projectes que es poden desenvolupar conjuntament, entre altres, poden ser el treball per la promoció de la marca Horta de Lleida i l’organització d’una trobada del sector en col·laboració amb altres administracions.

Les instal·lacions del Fruitcentre, de més de sis mil metres quadrats, es van inaugurar l’any 2013 i acullen més de 100 persones treballant en activitats de recerca i suport.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.