La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

El XIII Premi Mila de Periodisme reconeix treballs periodístics de TV3, les revistes La Marea i FOSSA218 i El País Planeta Futuro

Data de publicació: 24/2/2020

Amb els treballs “Pioneres del bàsquet femení a Tàrrega”, de Teresa Macià i Josep Segon; “Gambia, escuchar a las mujeres para superar la dictadura”, de José Ignacio Martínez; “Hem lluitat contra la dreta cara a cara; érem objectiu dels feixistes”, d’Albert Font-Tarrès,i “La huida hacia delante de tres hijas de los campos de refugiados”, de Monica Pelliccia, respectivament

En aquesta edició s’han presentat 24 treballs i la categoria de Fotoperiodisme ha quedat deserta

REGIDORIA D'EDUCACIÓ, COOPERACIÓ, DRETS CIVILS I FEMINISMES

El XIII Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida ha emès aquest dilluns el seu veredicte, reconeixement treballs periodístics que s’han pogut veure o llegir a TV3, les revistes La Marea i FOSSA218, i El País Planeta Futuro. En concret, en la categoria Audiovisual, el reportatge premiat ha estat “Pioneres del bàsquet femení a Tàrrega”, de Teresa Macià i Josep Segon, emès en el Telenotícies Vespre del dia 10 de desembre de 2019 per TV3. En aquesta mateixa categoria, el Jurat ha acordat concedir dos accèssits a dos programes de ràdio: un per a “Lleida amb veu de dona” de Cadena Ser Catalunya / Ràdio Lleida, dirigit per Josep Lluís Cadena – emès el 7 de març de 2019 -, i l’altre per al programa “Les dones i els dies” de Catalunya Ràdio, presentat i dirigit per Montse Virgili, que s’emet cada dissabte a la mitjanit des del mes de setembre de 2019. Aquests dos accèssits es concedeixen en reconeixement a la iniciativa d’incorporar a les graelles radiofòniques programes que incorporin de manera regular i transversal la perspectiva de gènere i donin veu a la presència i el protagonisme de les dones.

En la categoria de Premsa escrita, el jurat ha acordat concedir premi a dos reportatges: “Gambia, escuchar a las mujeres para superar la dictadura”, de José Ignacio Martínez Rodríguez, publicat a la Revista La Marea, durant setembre-octubre de 2019; i “Hem lluitat contra la dreta cara a cara; érem objectiu dels feixistes”, del periodista Albert Font-Tarrès, publicat a la revisat FOSSA218 durant la tardor de 2019.

Pel que fa a Mitjans Digitals, s’ha decidit un premi i un accèssit: guardó per al reportatge “La huida hacia delante de tres hijas de los campos de refugiados”, de la periodista Monica Pelliccia, publicat a El País Planeta Futuro, el 30 de setembre de 2019. I accèssit per a Fuerza femenina para luchar contra la despoblación de los pueblos de la periodista Rosa Maria Matas López, publicat a lavanguardia.com el 10 de desembre de 2019.

La categoria de Fotoperiodisme ha estat declarada deserta, ja que cap dels treballs candidats complia completament amb els requisits establerts a les bases del premi.

La regidora de Feminismes, Sandra Castro, i el president del Col·legi de Periodistes- Demarcació de Lleida, Rafa Gimena, han donat a conèixer aquest migdia el nom de les persones guanyadores de la tretzena edició del Premi. El Mila de Periodisme té com a objectiu fomentar les polítiques de promoció de la dona de forma transversal a través de la difusió dels treballs periodístics premiats en els mitjans de comunicació. En l’edició d’enguany s’han presentat 24 treballs.

El Jurat ha estat format per la regidora Sandra Castro; Rafa Gimena; Núria Martínez Torrebella, consellera del Consell Municipal de les Dones en representació de la Vocalia de Dones de la Partida Copa d’Or i Sot de Fontanet; Estela Busoms, periodista lleidatana col·legiada; Josep M. Sanuy, guardonat en la XII edició del Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida; i Isabel Hornos, tècnica de Polítiques d’Igualtat de la Regidoria d’Educació, Cooperació, Drets civils i Feminismes.

Els premis tenen una dotació econòmica de 1.500 euros per a cada categoria. Els accèssits no tenen dotació econòmica, però són un reconeixement a la tasca dels i les professionals i la qualitat dels treballs.

L’acte de lliurament del XIII Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida tindrà lloc el dimecres 18 de març, a les 19 h, al Saló de Sessions de la Paeria, en el marc dels actes organitzats per l’Ajuntament de Lleida amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones.


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.