La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

Debat sobre noies i tecnologia a la Sala Jaume Magre

Data de publicació: 11/2/2020

La tinent d’alcalde Anna Campos i la regidora Elena Ferre participen en la jornada organitzada per Technovation Challenge Girls, amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència

Ferre destaca l’educació i la tecnologia com a eines transformadores i remarca la necessitat d’erradicar les desigualtats de gènere en la ciència i la tecnologia. Campos ha incidit en la innovació i l’intercanvi d’experiències, i en la sensibilització social

REGIDORIA D'EDUCACIÓ, COOPERACIÓ, DRETS CIVILS I FEMINISMESVersió de la notícia per imprimir

Compartir:


La jornada Technovation Girls Catalonia ha debatut aquesta tarda sobre noies i tecnologia en el marc del Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència. La regidora Elena Ferre ha participat en l’obertura de la sessió i ha agraït jornades d’aquest tipus, perquè són una manera d’impulsar la voluntat de canviar, millorar i enriquir el món. Ferre ha apuntat l’educació i la tecnologia com a eines transformadores.

La regidora ha dit que cal reivindicar el paper de la dona en el món de la ciència, on no gaudeixen de les mateixes oportunitats que els home i on la proporció de dones és menor com més alts són els escalafons acadèmics. Alhora ha exposat el concepte de “dream gap”, la bretxa dels somnis que pateixen les nenes a partir dels 5 anys, quan deixen de somiar en moltes professions per limitacions que arriben de l’entorn. Per això, ha remarcat la necessitat d’erradicar les desigualtats de gènere, també en la ciència i en la tecnologia.

Per la seva part, Campos, qui ha participat en la cloenda, ha felicitat els organitzadors per aquests espais que permeten innovar i compartir experiències, i posar en valor el paper de les dones. I ha incidit en què cal sensibilitzar la societat i també prendre la iniciativa per actuar.

La jornada, que s’ha fet a la sala Jaume Magre, ha comptat amb la presència de la presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia, Núria Salán, la responsable de l’Institut Català de les dones a Lleida, Carme Castelló; el gerent del Parc Científic, Miquel Aran; la directora de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida, Magda Valls, o el secretari d’AETI, Oscar Ortega. En el seu decurs, s’ha fet una taula rodona amb les mentores TIC i estudiants d'enginyeria de l'EPS que compartiran les seves experiències en el món de la tecnologia.

Technovation Challenge Girls

El projecte Technovation Challenge Girls s'adreça a equips femenins integrants d'edats compreses entre els 10 i 18 anys que proposin aplicacions digitals per resoldre problemes socials. Unes apps que han d'estar enllestides a mitjans d'abril de 2020 i seran presentades en una universitat de Barcelona.

La Technovation Challenge Girls, impulsada per l'Associació Espiral, amb el suport de la Generalitat, compta amb la col·laboració de l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida (UdL), del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida, de firmes vinculades al món tecnològic a través de l'Associació d'Empreses de Tecnologies de la Informació de Lleida (AETI) i de l'Ajuntament de Lleida. Entitat sense ànim de lucre, Technovation Challenge organitza aquest projecte a escala global que escull les millors apps entre les quals es presenten des d'arreu del món, a través de diferents fases classificatòries.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.