La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

La Paeria posa en funcionament l’Oficina dels Drets Humans (ODH) de Lleida

Data de publicació: 22/1/2020

S’obre aquest dijous, 23 de gener a les 17h, i estarà situada als baixos de l’edifici de Mercolleida

L’ODH assessorarà jurídicament la ciutadania i recollirà documentació vinculada a la vulneració de drets fonamentals. També realitzarà tasques de prevenció i sensibilització

REGIDORIA D'EDUCACIÓ, COOPERACIÓ, DRETS CIVILS I FEMINISMES


Imatge Oficina Drets Humans de Lleida.  (77,2 KB) Document PDF

Versió de la notícia per imprimir

Compartir:


La Paeria posa en funcionament, aquest dijous, l’Oficina de Drets Humans (ODH) de Lleida. Aquest nou servei, situat als baixos de l’edifici de Mercolleida, tindrà dos àmbits de treball, un d’atenció a la ciutadania i l’altre, de prevenció i sensibilització. L’ ODH assessorarà els ciutadans i ciutadanes a nivell jurídic I es recollirà la informació i documentació vinculada a la vulneració de drets fonamentals, especialment civils i polítics, i també referent a situacions de discriminació. Les funcions de l’oficina inclouran també l’acompanyament a les persones que han patit vulneració de drets fonamentals, civils, polítics i situacions de discriminació i la mediació entre les parts implicades en un conflicte per vulneració de drets i discriminació. D’ altra banda, l’ODH també realitzarà accions de sensibilització sobre Drets Humans a la ciutat i drets de ciutadania amb l’objectiu de prevenir i garantir l’exercici dels drets del conjunt de la població.

L’ Ajuntament de Lleida considera com a prioritari el bon govern de la ciutat, que passa per afavorir un entorn de reconeixement i de respecte als Drets Humans de totes les persones que conviuen a Lleida. “La llibertat col·lectiva i individual de les persones només es pot assegurar si totes elles veuen garantits els seus drets fonamentals, els civils i els polítics, els socials, econòmics i culturals, independentment del seu origen, ètnia, edat, gènere, orientació sexual, religió, llengua, nacionalitat, salut, discapacitat i/o situació socioeconòmica, entre altres. El treball de l’Oficina de Drets Humans (ODH) es basarà en els articulats de la Declaració Universal dels Drets Humans, en la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat i en el Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics”, ha destacat la regidora d’ Educació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro.

Castro ha posat en valor el treball transversal i interseccional i la col·laboració i treball en xarxa amb la societat civil i altres institucions que existeix i es potenciarà encara més dins d’aquest nou servei.

A més de la vulneració dels drets fonamentals, es prioritzarà l'atenció per la vulneració dels drets civils i polítics (reunió, manifestació, associació, informació) i la discriminació pels següents motius: per pertànyer a una ètnia, cultura o origen, per tenir una religió o convicció, per condició socioeconòmica, per edat, per l’estat de salut, per gènere i per orientació o identitat sexual, entre altres. D’ altra banda, l’ODH també realitzarà accions de sensibilització sobre Drets Humans a la ciutat i drets de ciutadania amb l’objectiu d'apoderar la ciutadania en l'exercici dels seus drets.

L’oficina de Drets Humans estarà oberta tots els dijous a la tarda de les 17h a les 19h a l’edifici de Mercolleida (avda. Tortosa, 2). Es pot concertar cita prèvia telefònicament (973 700 457), per mail (oficinadretshumans@paeria.cat i al tràmit on-line del web de Paeria www.paeria.cat/oficinadretshumans .


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.