La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

El ple de la Paeria aprova definitivament el pressupost per l’any 2020

Data de publicació: 15/1/2020

Els comptes han obtingut el suport dels grups del govern, mentre que l’oposició hi ha votat en contra, i s’han rebutjat les dues reclamacions presentades durant el període d’exposició pública

PLE DE LA CORPORACIÓ

El ple de l’Ajuntament de Lleida ha aprovat avui de forma definitiva el pressupost de la Paeria per l’any 2020, després de desestimar les dues reclamacions presentades durant el període d’exposició pública. 

Els grups municipals han mantingut la mateixa orientació de vot en aquest ple extraordinari que en l’aprovació inicial que es va dur a terme el passat 9 de desembre. Així, el pressupost ha comptat amb el vot favorable dels 15 regidors del govern (dels grups d’ERC, JxCat i Comú de Lleida) i el vot en contra dels grups de l’oposició, PSC, Cs i PP.

El debat al ple s’ha centrat en les dues reclamacions existents, presentades per un particular i pel grup municipal del PSC, que qüestionava el contingut de l’Annex d’Inversions, la reducció de l’amortització de deute i els fons destinats a projectes participatius i a entitats socials i culturals.

La tinent d’alcalde de Recursos Municipals, Hisenda i Salut i regidora d'ERC, Montse Pifarré, ha considerat adequades les previsions pressupostàries pel que fa a les inversions, tenint en compte que es tornarà a demanar una sol·licitud de subvenció a l’Agència Catalana de Residus pel projecte de nova deixalleria aquest any 2020 i que s’incorporaran les subvencions del projecte del Museu Morera al pressupost a través dels romanents dels comptes del 2019. A més, s’ha mostrat “convençuda i orgullosa” de l’aportació d’1,2 milions d’euros que farà la Paeria per fer possible el nou edifici de l’escola de Pinyana, fórmula que el PSC qüestiona.

Pel que fa al deute, Pifarré ha justificat que la previsió d’amortització s’ha elaborat d’acord amb el calendari de venciments previst. Per últim, la tinent d’alcalde ha demanat “que ningú dubti que aquest govern està determinat a promoure la participació de la ciutadania, amb mecanismes de participació i gestió diferents dels de l’anterior govern, com els consells de barri”.

Per part del PSC, la regidora Begoña Iglesias ha destacat la tasca del seu grup per millorar el pressupost mitjançant al·legacions i ha lamentat que no s’hagi negociat amb ells el seu contingut. “Estem parlant d’uns pressupostos poc rigorosos pel que fa a les inversions, injustos amb les entitats i la ciutadania que paguen més i reben menys i que acaben amb el relat distorsionador respecte al deute per justificar la pujada d’impostos que va entrar en vigor l’1 de gener”, ha afirmat Iglesias.

En nom del grup de JxCat, la regidora Anna Campos ha destacat que el govern ha volgut respondre les reclamacions presentades, tot i que un informe de l’interventor municipal assenyalava que incomplien els requisits previstos a la llei. “Proposem aprovar un pressupost que considerem realista per posar en marxa un nou model de ciutat”, ha assenyalat Campos, qui ha remarcat que s’han seguit en tot moment els criteris que fixa la llei per elaborar els pressupostos.

La portaveu del grup de Ciutadans, Ángeles Ribes, ha centrat el seu discurs a criticar la pujada de tributs aprovada en les ordenances fiscals. “Diran que són uns pressupostos socials, encara que siguin conscients que la pujada de taxes de tots els serveis públics afectarà precisament a qui menys té”, ha afirmat Ribes, qui també ha criticat que es retallin “escandalosament” les ajudes a emprenedors.

Xavi Palau, portaveu del grup del PP, ha acusat al govern municipal “d’haver perdut la il·lusió i l’ambició” i de no preveure cap gran projecte de ciutat. A més, ha fet un prec al paer en cap, Miquel Pueyo, per mantenir una reunió per treballar de forma conjunta en projectes de ciutats ambiciosos que puguin impulsar conjuntament.

Per últim, la regidora del Comú de Lleida Elena Ferre ha destacat la “satisfacció i orgull” de totes les persones que han treballat per fer aquests pressupostos, ja que “per primer cop aquesta ciutat tindrà uns comptes fets amb rigor i responsabilitat”. A més, ha defensat l’aposta del govern municipal per la participació feta “amb coherència i seny”. 


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.