La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

L’Ajuntament de Lleida col·labora amb l’entitat Veïns del Món Solidaris i Alpicat Solidari

Data de publicació: 30/12/2019

Per a l’organització de ‘Cinemon’ i de ‘Joves Solidaris’

REGIDORIA D'EDUCACIÓ, COOPERACIÓ, DRETS CIVILS I FEMINISMES

La Regidora d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminisme, Sandra Castro, ha signat aquest matí sengles convenis de col·laboració amb les entitats Veïns del Món Solidaris i Alpicat Solidari per al desenvolupament dels projectes ‘Cinemón’ i ‘Joves solidaris’, respectivament.

L’Ajuntament de Lleida i l’Associació Veïns del Món Solidaris treballa en la realització de projectes d’Educació pel Desenvolupament i de Sensibilització de la societat catalana i, en concret, donant a conèixer la cultura Senegalesa i les causes i les conseqüències de les desigualtats amb el treball que desenvolupen a Senegal, especialment a la regió de Oussuye.

Aquest acord vol potenciar l’Educació Per al Desenvolupament, entesa com la presa de consciència sobre les causes que provoquen els desequilibris sobre la vida de les persones tant en els països empobrits com en les situacions més pròximes. També vol potenciar la iniciativa transformadora, l’actitud crítica i responsable davant de les relacions Sud-Nord de la ciutadania de Lleida a través del cinema.

El conveni queda vinculat a l’execució del projecte "Cicle de Cinema Solidari al Carrer: Cinemón”, executat dins el marc de l’Educació per al Desenvolupament, dirigida a la ciutadania de Lleida.

Formació de joves i famílies sobre cooperació internacional i la realitat de poble gambià

També s’ha signat avui el conveni entre l’Ajuntament de Lleida i l’entitat Alpicat solidari que permet executar el projecte ‘Joves Solidaris’, un programa de sensibilització adreçat a joves i famílies que inclou la formació, a Lleida, i sobre el terreny, sobre la realitat històrica, social, política i cultural del poble gambià. Hi participen la coordinadora d’ONGD i altres Moviments Solidaris de Lleida i l’IES Manuel de Montsuar. ‘Joves solidaris’ s’adreça específicament a joves de 4rt d’ ESO.

Han participat en la signatura del conveni Marçal Abella, representant d’Alpicat Solidari i Glòria Ferrer, representants de Veïns del Món Solidari.


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.