La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

Nou projecte col·laboratiu amb l’artista Mireia Sallarès que combina art, pedagogia i inclusió social

Data de publicació: 6/12/2019

L’àrea d’inclusió social, la Panera i l’Escola d’Art Municipal han tornat a impulsar accions amb artistes participants en l’11a Biennal d’Art Leandre Cristòfol

La Saleta de la Panera (àrea d’inclusió social), el Centre d’Art La Panera i l’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol han tornat a sumar sinergies en un nou projecte col·laboratiu, que aquest cop ha tingut al capdavant l’artista Mireia Sallarès. La iniciativa ha combinat art, pedagogia i inclusió social. Després d’una sessió inicial al voltant de la seva obra “Kao malo vode na dlanu” (com una mica d’aigua al palmell de la mà, 2014-2018), que s’exposa al centre d’art, els participants del taller van treballar la idea de com concebre un diccionari que possibilités el diàleg i la comprensió entre tots els integrants del grup. Un treball similar al que ja va dur a terme Sallarès , el 2016, quan va conviure i treballar en un camp de refugiats que fugen dels seus països amb conflictes bèl·lics, que es troben en un país que encara té conseqüències de la guerra dels Calcans, que va passar fa més de 20 anys. En aquesta ocasió ha partit del context de Lleida i entre tots els i les participants han produït el “Diccionari Nu”, juntament amb un collage fotogràfic que ha aplegat diferents parts del cos de cadascun d’ells.

Un servei d'atenció de necessitats bàsiques, el menjador social La Saleta de la Panera; un centre d'art contemporani, el Centre de Art La Panera, i l'Escola Art Municipal Leandre Cristòfol han desenvolupat diversos projectes col·laboratius dirigits per artistes i adreçats a alumnes i usuaris del menjador social. En aquesta mateixa línia, continuen programant accions, que amb la Mireia Sallarès, s’han plantejat amb la fotografia, el vídeo i els seus processos de treball.

Els tallers de 2019-2020 compten amb artistes participants en l’11a Biennal d’Art Leandre Cristòfol, com Sallarès.

Mireia Sallarès: Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, amb estudis de cinema a la New School University i a la Film & Video Arts de Nova York. Treballa com a realitzadora independent de documentals i viu en trànsit entre Barcelona, Mèxic DF i altres ciutats, on du a terme els seus projectes artístics. Ha exposat a la Fundació Miró de Barcelona, al Museu d’Art Carrillo Gil de Mèxic, a l’Americas Society de Nova York, a l’Organització Nelson Garrido de Caracas, al Centre Cultural Montehermoso de Vitòria, al Laznia Centre for Contemporary Art de Gdansk, a la Galleri Image d’Aarhus, a l’OK Centrum de Linz, i a La Capella de Barcelona, entre d’altres. Sallarès utilitza el vídeo com una via d’investigació antropològica, però també com un instrument narratiu, capaç de produir relats a partir de la complexitat de la realitat. Un dels seus treballs més destacats és “Las muertes chiquitas”, on analitza l’orgasme femení.


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.