La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

Comença un nou curs de cuidadors

Data de publicació: 2/10/2019

La Regidoria de Polítiques per als Drets Socials dona suport a les persones que cuiden familiars en situació de dependència amb formació i serveis que ajuden en les tasques diàries

La Regidoria de Polítiques per als Drets Socials inicia aquest mes d’octubre un nou curs per a cuidadors/es no professionals que permet donar suport en els diferents àmbits de la vida diària a les persones que tenen cura de familiars en situació de dependència. Els cursos de l’escola de cuidadors, que es desenvolupen amb la col·laboració de l’Obra Social “La Caixa”, comencen als barris de Balàfia-Pardinyes-Secà i Cappont-Bordeta-Magraners. El primer trimestre del 2020 es faran a la Mariola i el Centre Històric.

L’objectiu principal és oferir suport als/les cuidadors/es no professionals: amb formació especifica de la cura de la persona depenent i de la pròpia persona cuidadora, o compartint experiències amb altres cuidadors, a través d’activitats lúdiques -com el Taller de creativitat- o amb altres accions terapèutiques -com els Tallers de Mindfulness-.

Una característica que diferencia el curs és l’establiment d’un fil conductor d’intervenció. La persona passa per diferents activitats del programa, en funció de les seves necessitats. I ho fa acompanyat per la treballadora social que, amb l’observació i l’assessorament, pot detectar necessitats i es converteix en el referent per al/la cuidador/a. Aquesta metodologia d’intervenció permet crear un vincle entre els participants i les activitats. Alhora, comporta que la persona no perdi l’interès en les activitats i ampliï la seva xarxa social, difícil de mantenir per la situació en què viuen.

El programa té molt bona acollida entre les persones cuidadores, pel que l’Ajuntament de Lleida li ha donat continuïtat des del 2007, quan es va iniciar aquest treball.


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.