La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

El grup de teatre de persones cuidadores no professionals estrena l’obra “Marinada”

Data de publicació: 18/5/2019

Aquesta tarda puja a l’escenari del Teatre de l’Escorxador per expressar i alliberar les seves emocions i preocupacions en una obra de teatre, que succeeix a bord d’un creuer. Compta amb el suport de l’Aula Municipal de Teatre

El grup de creativitat format per persones cuidadores de familiars en situació de dependència estrena aquesta tarda l'obra “Marinada (no te cierres al amor)” al Teatre Municipal de l’Escorxador, a les 18 h. Aquest grup sorgeix del taller que inclou el programa de suport a les persones cuidadores no professionals que ofereix la Paeria. El projecte, iniciat el 2015, utilitza el teatre i les seves tècniques interpretatives com a eina d’intervenció comunitària. A més, proporciona als cuidadors no professionals un espai distés i d’expressió lliure, on poder alliberar les emocions i les preocupacions, i reforçar així, l’autoestima i l’apoderament personal.

La peça teatral proposada, “Marinada”, presenta un entramat d’històries que succeeixen a bord d’un creuer. El professor de l’Aula de Teatre, Jaume Belló, ha dirigit el taller, amb 10 participants familiars de persones amb situació de dependència. Els participants, amb exercicis de concentració, d’imaginació i d’expressió corporal, troben l’espai per reflexionar sobre el coneixement d’ells mateixos i de la realitat que els envolta i de la resolució de conflictes personals i/o amb els altres. Prèviament han participat a les altres activitats i serveis del Programa, com els tallers de formació bàsica, els grups d’ajuda mútua o el servei de terapeuta ocupacional.

La Paeria, a través de la Regidoria de Polítiques per als Drets a les Persones, ofereix de forma gratuïta el servei de SAD, per a què un professional d’atenció domiciliaria tingui cura de la persona en situació de dependència, mentre el seu cuidador realitza qualsevol de les activitats que inclou el programa. Fer-se càrrec d’un familiar en situació de dependència, requereix d’un esforç i dedicació continuada que pot provocar situacions d’estrès, esgotament i trencament amb la xarxa de relacions socials.


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.