La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

Lleida celebra la Setmana sense Soroll 2019

Data de publicació: 25/4/2019

Amb diversos tallers encaminats a sensibilitzar la ciutadania sobre la contaminació acústica. Les activitats formen part de les mesures del Pla d’Acció per a la Millora de la Qualitat Acústica de Lleida

Lleida celebra aquests dies la Setmana Sense Soroll 2019 amb diversos tallers que tenen per objectiu sensibilitzar la ciutadania sobre la problemàtica de la contaminació acústica i la importància de dotar l’espai urbà de zones silencioses.

En concret, avui ha tingut lloc l’activitat “Cerquem el silenci a Lleida” entre els alumnes de l’Institut Ronda i els del Cicle Formatiu d’Educació i Control Ambiental de l’Institut Escola del Treball. Els nois i noies han realitzat un recorregut per la ciutat i han realitzat mesures dels nivells de soroll amb l’aplicació de mòbil Noise Capture, disponible on-line, en espais d’interès seleccionats com l’estació de Renfe, la d’autobusos o la canalització del riu Segre.

Les mesures realitzades pels estudiants contribuiran a crear un mapa virtual de soroll a la ciutat de Lleida. Un tècnic del Servei de Prevenció i Control de la Contaminació Acústica i Lumínica (SPCAL) de la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic de la Generalitat de Catalunya ha dinamitzat l’activitat organitzada amb els dos centres educatius col·laboradors.

Aquesta activitat forma part de les mesures del Pla d’Acció per a la Millora de la Qualitat Acústica del municipi de Lleida, un pla que va ser aprovat el 17 de juliol de 2018 i és l’instrument de la Paeria per reduir el soroll dins el terme municipal a partir del desplegament d’un conjunt de mesures que van encaminades a reduir les fonts de soroll i a garantir que les zones que ja disposen de bona qualitat acústica mantinguin els llindars òptims de so.

La principal font de soroll a la ciutat de Lleida és el trànsit rodat. De fet, un dels objectius principals que planteja el pla és la reducció del vehicle privat a partir de la promoció d’una mobilitat més sostenible i silenciosa, un objectiu que requereix del compromís i la coresponsabilitat de tots els agents tant públics com privats de la ciutat per tal de que pugui fer-se efectiu.

L’activitat realitzada avui forma part de les activitats que es realitzen durant tot l’any en el marc de l’Agenda 21 Escolar de Lleida que organitza la Paeria cada any.

 


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.