La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

El Pla Estratègic de Cultura avança amb la presentació d’una nova Biblioteca Municipal a la ciutat

Data de publicació: 12/12/2018

Entre els eixos del pla que s’ estan endegant destaca la projecció conjunta dels festivals que es fan a la ciutat, la creació d’un Clúster de teatre Familiar i la posada en marxa d’un Centre de Producció Artística.La Comissió Informativa de Polítiques de Drets i Serveis a les Persones, per a la Política Cultural, de l’Educació, Esports i de la Participació ha informat favorablement la convocatòria del Consell Municipal de Cultura, que tindrà lloc el proper mes de gener, així com la comissió de festes
.Versió de la notícia per imprimir

Compartir:


El Pla Estratègic de Cultura de Lleida avança amb la presentació de la posada en marxa de les propostes que en configuren els eixos bàsics, com ara la presentació d’una nova Biblioteca municipal a la ciutat. La redacció del pla de biblioteques és una de les apostes prioritàries del Pla estratègic i en aquests moments s’estan realitzant els estudis de viabilitat de diversos equipaments. La Comissió Informativa de Polítiques de Drets i Serveis a les Persones, per a la Política Cultural, de l’Educació, Esports i de la Participació ha informat favorablement la convocatòria del Consell Municipal de Cultura, que tindrà lloc el proper mes de gener, així com la comissió de festes i, seguidament, les comissions territorials.

Un altre dels eixos en què s’ està avançant des de la presentació del Pla és la projecció conjunta dels festivals que es fan a la ciutat de Lleida. En aquest sentit, es convocarà una reunió amb les principals institucions del territori amb l’objectiu de tancar acords de col·laboració amb Ajuntaments de l’entorn de Lleida per a que puguin acollir produccions sorgides de la ciutat. També es potenciaran les sinèrgies amb Turisme de Lleida per dissenyar l’oferta de turisme cultural en la línia de potenciar la capitalitat cultural de Lleida.

En l’àmbit de la producció i indústria cultural i creativa s’ha posat en marxa un Concurs per a l’Assessorament i gestió d’Indústries Culturals i la seva Internacionalització, que permeti el desenvolupament del sector. Aquesta acció se suma al projecte de creació d’un clúster de teatre familiar i a l’objectiu de potenciar el sector de l’audiovisual.

El Pla estableix també la necessitat de millorar la participació dels joves en la cultura i per fer-ho possible es preveu treballar conjuntament amb la regidora de Joventut i el disseny d’un pla amb els equipaments i unitats de programació per a la promoció de públics.

 

Senyalització cultural de la ciutatUn dels punts destacats del nou Pla estratègic de cultura és l’apartat de Memòria i Patrimoni. En aquest àmbit es convocaran tots els agents implicats en l'actualització del Pla de Museus. També està previst començar els tràmits per a reforçar la senyalització cultural de la ciutat i del patrimoni immaterial. Així mateix, es crearà una taula de treball pel que fa al Patrimoni Literari.

El Pla estableix també accions en matèria de creació artística i en aquest àmbit es crearà un Centre de Producció i de residències artístiques, que inclou la recuperació dels pisos de Cavallers. Pel que fa a la creació local emergent es tractarà en coordinació amb l’àrea de Joventut.

Durant el primer trimestre de l’any es convocaran les diferents reunions sectorials per posar en marxa les diferents iniciatives del Pla.

El Pla Estratègic de Cultura està dividit en 7 eixos operatius:

1. Cultura de proximitat.

2. Projecció i connectivitat.

3. Indústries culturals.

4. Públic cultural.

5. Formació artística

6. Memòria i patrimoni

7. Creació artística

El Pla Estratègic, encarregat per l’Ajuntament de Lleida ha permès definir l’estat actual de la cultura a la ciutat i treballar per impulsar la capitalitat de la ciutat.  El Pla inclou mesures específiques per reforçar la comunicació amb la incorporació constant de les noves eines tecnològiques que permetin ampliar la difusió de l’activitat cultural lleidatana.

La Comissió Europea ha reconegut aquest any Lleida com a model de Ciutat Cultural i Creativa, una distinció que a Catalunya només tenen Barcelona i Lleida.

 


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.